muy nuboso
  • Màx: 17.17°
  • Mín: 11.35°
16°

L'almirall en cap d'Acció Marítima visità l'estació naval del Port

Muñoz Delgado, disposat a estudiar els usos dels espais de la Base

Ll.G./M.J. Sóller.
L'almirall en cap d'Acció Marítima de l'Armada Espanyola (ALMAR), Juan Carlos Muñoz Delgado, va visitar ahir l'estació naval del Port de Sóller, per conèixer les instal·lacions del destacament i de la residència militar, dirigida pel comandant Francisco Arenas. L'almirall va visitar la base acompanyat del cap de Sector Naval de les Balears, Francisco Javier Jáuregui, i de dos ajudants.

Després de visitar les instal·lacions militars, l'almirall va compartir un menjar amb diversos convidats. Van assistir-hi el president editor del Grup Serra, Pere A. Serra, l'empresari solleric Andreu Gelabert i l'excomandant de la mateixa Base i president de la Creu Roja de Sóller, Miquel Bosch, a més d'oficials del destacament naval del Port i d'altres convidats civils.

Durant l'encontre, alguns dels assistents es varen interessar per l'actitud de l'Armada respecte a diferents projectes que, recentment, s'han plantejat per a la zona militar del Port de Sóller, com són un possible ús civil dels túnels de l'antic polvorí i galeries d'aprovisionament de submarins, o la cessió de nous espais a l'aire lliure per a l'ús de la població.

L'almirall Juan Carlos Muñoz va assegurar, en relació a aquest assumpte, que l'Armada està «oberta a qualsevol petició que se li pugui fer arribar des de la societat civil» "que en el cas de Sóller té una forta relació històrica amb l'estació naval" però va destacar que «això serà així sempre que l'Armada es reservi el dret de poder recuperar l'espai cedit», ja que el litoral espanyol no disposa de localitats lliures perquè la marina de guerra pugui construir noves instal·lacions.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.