cielo claro
  • Màx: 17.04°
  • Mín: 10.54°
10°

Ordenen reobrir la investigació per l'estranya mort d'un jove a Lluc

Vicente Prats fou trobat a un alzinar tombat amb els braços en creu

L'Audiència Provincial ha ordenat que es reobri la investigació per esbrinar les causes de la mort de Vicente Prats, un jove el cadàver del qual fou trobat el 8 de setembre del 2005 en un alzinar proper a Lluc en estranyes circumstàncies.La investigació es reobre després d'una polèmica decisió del jutjat d'Instrucció 1 d'Inca, que arxivà la causa abans de rebre les proves del forense.Les dues germanes del mort no creieren mai la versió oficial, que indicava que el seu familiar havia mort a causa d'un infart, i contractaren la lletrada Virginia Garrido, que després d'un any i mig d'intenses gestions ha trobat indicis que qüestionen la mort natural de Vicente Prats.

L'informe de la Guàrdia Civil actual es basa en la declaració d'un amic del mort. Segons aquest, el dia dels fets ambdós se'n van anar a dinar a un restaurant de Manacor. D'allà se'n van anar amb cotxe fins a la planta d'aigua de Binifaldó, a Escorca, i van decidir ascendir el cim del puig Tomir. La primera anomalia és que el jove mort era de complexió molt gruixuda i que anava vestit amb pantalons i sabates de carrer, una indumentària molt poc apropiada per a una ascensió difícil.Durant el descens, Vicente digué al seu amic que es trobava malament i va decidir parar-se. L'amic explicà a la Benemèrita que davant del mal estat de Vicente, decidí marxar a Lluc per cercar algunes begudes.

Els refrescs foren precisament un altre indici que va cridar molt l'atenció de la Guàrdia Civil, ja que en arribar van veure el mort tombat i amb el refresc obert i a la mà. Tanmateix, segons l'amic ni tan sols no l'hi va arribar a donar, ja que quan el va tornar a veure no tenia pols.El jove va ser atès pels serveis d'emergències, encara que només es va poder certificar la seva mort.El seu cos va ser traslladat a l'Institut Anatòmic Forense, on se li va realitzar una autòpsia.Els forenses van redactar un informe en el qual deien que la mort s'havia produït per una fibril·lació ventricular de causes naturals.

Tanmateix, la seva darrera conclusió expressava que «l'informe era subjecte i pendent dels estudis complementaris».Això és d'aquesta manera perquè es varen trobar algunes anomalies al cos, entre ells una abundant mucositat a la tràquea, el fetge augmentat de mida i el pàncrees molt congestionat. Es prengueren mostres de cada una d'aquestes parts.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.