algo de nubes
  • Màx: 18.99°
  • Mín: 13.31°
17°

El producte autòcton atreu molt de públic a la Fira de la Tramuntana

Els venedors valoren de manera positiva el volum de vendes

La mel, el pa de figa, les herbes, la melmelada, els llegums, les taronges, les tomàtigues i fins i tot la sobrassada pareixen més autèntiques davall el porxo empedrat de les cel·les del santuari de Lluc que no les paradetes de qualsevol altra fira de tardor.

Potser per això i perquè la Fira de la Serra de Tramuntana té unes dimensions reduïdes que hi impedeixen les aglomeracions pròpies d'aquestes trobades, aquesta mostra es consolida any rere any sense perdre la seva essència. A Lluc, a diferència de la resta de fires, no s'hi poden comprar ni creps, ni frankfurts ni tampoc juguetes per als menuts. Sí que hi ha, en canvi, gínjols, ametles crues, cadiretes de vímet o entrepans de sobrassada fregida amb mel.

Tot el cap de setmana, les parades d'aquesta mostra no han deixat de rebre visites i els mateixos firaires estaven ahir orgullosos de les vendes. «Aquí molta de gent compra, no es limita a mirar», explicava un venedor de figues d'Alcúdia que s'havia estimat més estar el cap de setmana a Lluc que no a la fira del seu poble.

La Fira de la Serra de Tramuntana, a més d'oferir menjar de la terra, és un punt de trobada per als aficionats a l'excursionisme i a la natura. Els ecologistes del GOB, els muntanyistes del GEM, l'Associació del Voltor Negre, Amics de la Natura, la Federació Balear d'Espeleologia o Voluntaris sense Fronteres hi disposen de parades pròpies, des de les quals intenten captar simpatitzants i donar-se a conèixer a la gent.

Entre el públic s'hi veu més gent amb motxilla a l'esquena i amb botes de muntanya que en qualsevol altra fira però, tot i així, també hi ha molts de mallorquins que pugen a Lluc amb l'objectiu de fer una volta pel recinte i dinar. De fet, ahir als aparcaments pròxims al santuari era complicat trobar-hi un lloc.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.