muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
16°

Calvo estima en 14 milions els danys que ha patit el patrimoni municipal

La batlessa dóna xifres eventuals i parla dels tres fronts de treball que ha obert l'ens municipal

La batlessa de Palma, Aina Calvo, quantificà ahir des del poliesportiu de Son Moix en almanco catorze milions d'euros els danys que han patit les instal·lacions municipals de Ciutat per culpa del temporal de tempestes que dijous passat deixà en estat ruïnós molts indrets de Mallorca i que passà per Palma devers les cinc i mitja de l'horabaixa.

La batlessa recordà que aquesta és només una xifra estimada amb caràcter provisional i que, només fa referència al patrimoni públic de l'Ajuntament de Palma. Segons Calvo, les instal·lacions més afectades pel temporal de tempestes són la planta que Emaya té a Son Tugores i els poliesportius de Son Moix i de Germans Escalas.

Arbres i semàfors  

Dins dels catorze milions d'euros que la batlessa ha calculat també s'han de comptabilitzar els efectes del desastre en d'altres instal·lacions municipals que han sofert petits danys, així com els més de mil arbres que s'hauran de reposar per tota la ciutat perquè han volat o caigut a terra. A més, digué, també cal tenir en compte altres elements del mobiliari urbà de Ciutat, com ara els semàfors, els senyals de trànsit o les indicacions que han caigut per culpa del vent.

Segons la batlessa de Ciutat aquests catorze milions d'euros s'inclouran en un expedient que estan començant a confeccionar els tècnics de l'Ajuntament i que també comptarà amb totes les aportacions pendents de les empreses privades més afectades i dels ciutadans que hagin de reclamar danys a títol particular.

Posteriorment, l'informe serà traslladat al Govern autonòmic i al Govern central perquè Palma pugui ser beneficiària de les indemnitzacions i ajudes previstes per les zones en casos d'emergències i catàstrofes. És a dir, per aconseguir que Palma pugui ser declarada 'zona catastròfica'.

D'aquesta manera, els fronts que l'Ajuntament de Palma ha obert de cara a declarar Palma zona catastròfica són tres: en primer lloc, el dels equipaments municipals afectats; en segon lloc, el dels particulars que hagin de fer reclamacions; i finalment, el de les empreses dels polígons més afectats pel temporal.

Aina Calvo recordà ahir que els ciutadans que hagin de reclamar a títol particular i que estiguin empadronats a Palma poden utilitzar el servei telefònic del 010 o bé dirigir-se físicament a les unitats d'atenció al públic habituals de l'Ajuntament. Segons Calvo, algunes de les reclamacions que més s'esperen són les de caràcter patrimonial, per danys en cotxes, habitatges, mobles o altres béns afectats.

Empreses juntes  

D'altra banda, des de l'Ajuntament de Palma s'està intentant que totes les empreses dels polígons s'uneixin i presentin els seus expedients i reclamacions de forma conjunta, a través de les associacions empresarials existents. Sobretot, pel que fa als danys que han patit els polígons més afectats, com el de Can Valero i el de Son Castelló.

La batlessa de Palma estigué ahir dematí present a la reunió amb el ministre espanyol d'Indústria, Comerç i Turisme, Joan Clos, i també visità les instal·lacions del poliesportiu de Son Moix, que han quedat visiblement afectades pel pas del temporal de tempestes.

Aina Calvo anuncià que dilluns ja disposarà de noves informacions relacionades amb la quantificació dels danys que ha causat el temporal de dijous a Palma i amb la tramitació de les ajudes pels veïns de Ciutat.

De moment, però, Calvo, igual que la resta d'autoritats polítiques, evita fer valoracions més concretes sobre les ajudes econòmiques que es prestaran.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.