algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
18°

El grup que introduí l'haixix a ses Salines havia de guanyar 3 milions

La Guàrdia Civil cerca cinc implicats més, entre ells el «cervell»

L'organització mafiosa que introduí els 3.000 quilos d'haixix a ses Salines pretenia obtenir 3 milions d'euros de benefici amb l'operació.La Guàrdia Civil continuava ahir realitzant gestions per localitzar els altres cinc implicats en la desembarcada, uns dels quals és el «cervell». De moment, no s'han practicat noves detencions, però en els pròxims dies hi podria haver novetats. La Benemèrita també està tractant d'aclarir si la xarxa de narcotraficants ha realitzat altres operacions semblants en el litoral mallorquí.

La llanxa ràpida, de quatre motors de 250 cavalls cada un, sortí del Marroc i va ser comprada a gratcient per al transport de la droga. Els investigadors estan convençuts que la banda hagué de pagar en aquell país per garantir que la sortida de la llanxa no es veiés entorpida de forma inesperada. Així doncs, restant els diners que costà la nau, els suborns i els quatre potents motors, els narcotraficants s'haurien quedat uns 3 milions d'euros per repartir-se.Els quatre acusats passaren la nit als calabossos de la Policia Local de Manacor. A la caserna de la Guàrdia Civil de Santantí no n'hi ha, i ocorr el mateix a les instal·lacions benemèrites de Manacor. Ahir el matí, devers les onze i mitja, els quatre marroquins foren traslladats a les oficines de la Policia Judicial perquè fossin registrats al fitxer policial. Després del tràmit tornaren a les cel·les municipals, en espera que avui els posin a disposició judicial.Els detinguts no tenen antecedents policials a Mallorca i, almenys un d'ells, rau en les immediateses de Màlaga.

La seva presència, de matinada a bord d'una llanxa ràpida de quatre motors despertà les sospites de la patrullera de la Guàrdia Civil que, navegava per aigües de ses Salines. Des de l'embarcació es va informar les patrulles terrestres, que van posar en marxa un gran dispositiu de seguretat i detectaren la furgoneta amb les 3 tones d'haixix.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.