algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
13°

Un nin sofreix lesions greus en ser apallissat per tres companys de classe

El menor fou atès a Son Dureta d'un traumatisme cranial, un esquinç cervical i cops múltiples

98212
El nin ha de dur un collaret i un cabestrell a causa de les lesions sofertes. | A.SEPÚLVEDA.

El Cos Nacional de Policia està investigant la brutal pallissa que sofrí fa una setmana un nin de deu anys en un col·legi de Palma per part de tres companys de classe. El menor presentava traumatisme cranial, esquinç cervical sever, cops múltiples i una fissura a l'espatla. «L'apallissaren com a un ca i no vull que això quedi així. El director del col·legi i la professora que aquell dia s'havia de cuidar del meu fill haurien de ser acomiadats», digué Maria Àngels, la mare del menor agredit, que ahir continuava indignada.

El seu fill, de deu anys, fa una setmana que és de baixa, convalescent a casa seva de les greus lesions que sofrí. Dijous passat, a classe de gimnàstica, el menor estava jugant en un centre docent públic de la carretera de Valldemossa. De sobte, dos companys es llançaren damunt ell amb dos pals d'escuma utilitzats en els jocs i el colpejaren repetidament. «Ell començà a plorar i cridà que el deixassin, però s'hi van acarnissar, cada un per una banda. Es tapava el cap amb una mà, però rebé per tots els costats», explicà ahir la mare. Quan la víctima quedà atordida per la pallissa aparegué un tercer escolar i també el colpejà.L'agressió acabà quan aparegué la professora, que s'havia absentat.

«Jo me'n vaig assabentar a l'horabaixa, quan el vaig anar a cercar. Me'l vaig endur a Son Dureta i va estar allà fins a la matinada, fent-li proves. Tenia un traumatisme cranial, un esquinç cervical important, una fissura a l'espatla i una contractura paravertebral, a més de contusions múltiples en diferents parts del cos. Hi vam haver de tornar perquè es trobava fatal i li han fet noves proves. El meu fill està molt afectat també anímicament», afegí Maria Àngels.

La dona fou molt crítica amb la gestió del col·legi en tot aquest assumpte: «No m'informaren de res, no sé per què la professora deixà sol el meu fill. I a més, no és la primera vegada que l'assetgen i ningú no fa res per evitar-ho. Hem anat moltes vegades a urgències. Un dia ve amb l'ull blau, un altre amb un cop a l'orella... Estic desesperada».

Una de les mares dels tres nins implicats en la pallissa s'ha posat en contacte amb Maria Àngels i, segons ella, li reconegué que el seu fill havia colpejat el seu «només unes cinc vegades». El director també ha parlat amb la progenitora: «Sembla que el que més el preocupa és que estigui de baixa. Em digué que podia perdre l'escolarització si no tornava al centre, però ha d'entendre que està de baixa mèdica, no per gust». La Policia Nacional ha obert una investigació.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.