nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
18°

L'auditoria aclarirà a qui ha de demanar responsabilitats el Govern

Bartomeu Gual (SFM) apunta que «la culpa són les presses del PP»

C.M./EFE Palma.
L'auditoria tècnica ha d'aclarir ara a qui ha de demanar responsabilitats la Conselleria de Mobilitat del Govern per les nombroses deficiències detectades a l'obra del metro. Es tracta d'una qüestió complexa ja que, entre d'altres qüestions, s'haurà d'aclarir si les deficiències són de disseny i no consideraren que les estacions del polígon es projectaven en una zona inundable, o bé es tracta d'errades en la direcció d'obra, o bé que l'execució tingué deficiències.

D'entrada ahir l'adjunt a gerència de Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM), Bartomeu Gual, assenyalà que «al projecte hi ha unes qüestions que hi són però a l'execució n'hi ha unes altres». «Quan se li demana al constructor que passà, ell apunta que féu el que li manaren», assenyalà.Segons Gual, tot indica que la culpa són les presses de l'anterior Executiu del PP, que pitjà els contractistes perquè acabassin l'obra d'una manera ràpida per ésser inaugurada.

Gual precisà que «el projecte preveia que les xarxes del suburbà i Emaya estassin interconnectades, però això no s'executà després». Precisament, aquesta és una de les actuacions importants que s'han d'executar perquè la línia funcioni amb garanties.SFM no té suficient plantilla per executar un projecte com el del metro, per la qual cosa contractà una empresa externa per redactar i dissenyar aquest projecte del metro.

Precisament, ahir el president del Govern, Francesc Antich, es referí a l'auditoria que ha decidit impulsar el Govern ja que l'obra presenta deficiències «molt greus» i assegurà que les grans inundacions obligaran els tècnics a revisar «moltes de les instal·lacions» de les vies on hi ha «molta electricitat». Antich, que es mostrà indignat amb els desperfectes, opinà que si el metro és un exemple de gestió de l'anterior Govern «ja podem plegar». Segons el president, l'actual Executiu ha decidit tancar aquest mitjà de transport perquè quan plou un poc pot posar en perill «la seguretat de les persones». «No admetrem de cap manera que el PP ens vulgui fer creure a nosaltres i als ciutadans que l'obra del metro és un bon exemple de gestió, fins a aquí hem arribat. La situació és esperpèntica», digué. D'altra banda, es demanà per què no es tingué en consideració que el suburbà es féu en una zona prevista com inundable.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.