nubes dispersas
  • Màx: 17.04°
  • Mín: 10.98°
11°

El jutge del cas Andratx arxiva la causa oberta contra Coll Carreras

El president del Consultiu estava imputat en la peça de S'Almudaina

El jutge del cas Andratx, Àlvaro Latorre, ha decidit arxivar la causa oberta contra el president del Consell Consultiu, Miquel Coll Carreras, a qui fins fa poc acusava d'haver-se confabulat amb l'empresari català Mariano Vives Trista i amb l'ex- director d'Ordenació del Territori, Jaume Massot, per aconseguir una indemnització milionària arran de la desclassificació d'uns terrenys de la societat S'Almudaina al Port d'Andratx.

Miquel Coll fou imputat per un delicte de tràfic d'influències en el cas Andratx per una carta que es trobà al domicili del seu client, l'empresari català Mariano Vives, que exercia com a president de la urbanització S'Almudaina. Segons la Fiscalia Anticorrupció, Coll, que era el misser de l'empresa S'Almudaina, recomanava en la carta enviada a Mariano Vives utilitzar les influències de Jaume Massot a l'Ajuntament d'Andratx per poder aconseguir la indemnització que estava cercant arran de la desclassificació dels terrenys de S'almudaina al Port d'Andratx.

A més, hi ha el cas que una empresa de Massot i de la seva dona, Territorio Assessores, s'encarregà d'elaborar un informe tècnic amb l'objectiu d'aconseguir la indemnització pels terrenys, desclassificats durant el primer Govern d'Antich.Des de bon principi, Rafael Perera assumí la defensa de Miquel Coll i assegurà que aquesta causa seria ràpidament arxivada. A més, Perera denuncià en diferents ocasions que s'estava «tacant» el prestigi de Coll, una «personalitat» de la justícia.

Als seus 92 anys, Miquel Coll encara exerceix com a president del Consell Consultiu, encara que el seu estat de salut li impedeix dur el càrrec en condicions.

De fet, la seva salut empitjorà des que es conegué la seva imputació en l'operació Voramar, i l'abast mediàtic del cas provocà algunes esquerdes dins el Consell, on es visqué una de les situacions internes més tenses dels últims anys. Dos consellers li demanaren la dimissió per preservar el prestigi de la institució, mentre que altres dos li donaren suport obertament demanant-li que quedàs. A més, al Parlament balear i amb el PP dirigint l'Executiu, l'oposició instà el Govern a iniciar la renovació del Consell.

Poques setmanes després que esclatàs l'escàndol de la imputació del president del Consell Consultiu en el cas Andratx, el protagonista dels fets ingressà a la Cínica Rotger de Palma i deixà d'acudir al Consultiu. Tanmateix, a principis d'aquest mes de setembre, Miquel Coll es reincorporà al Consell de nou. Però Miquel Coll haurà de deixar la presidència del Consell en poc temps, ja que el seu càrrec s'exhaurí ja fa més d'un any. Quan s'efectuï la renovació, legalment Miquel Coll no podrà reprendre el càrrec perquè ja se li ha acabat el termini.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.