cielo claro
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.53°

Serveis Socials vol optimitzar tota l'assistència del centre de dia

La regidora Catalina Riera estudia cobrar el transport dels usuaris

Davant dels temors expressats pels familiars dels usuaris del centre de dia, davant de la municipalització del servei i la implantació del pagament de noves taxes que va avançar ahir Diari de Balears, la delegada de Serveis Socials, Catalina Riera, ha anunciat que la intenció de l'Ajuntament és «optimitzar els recursos mentre duim a terme un estudi de preus i de nombre d'usuaris».

Riera es va mostrar «sorpresa» per les crítiques rebudes per part dels familiars. La delegada va informar que «el transport gratuït era una millora presentada per la Creu Roja quan es va fer càrrec de la concessió, i cal recordar que no tots els centres de dia realitzen el transport gratuït».

La delegada afirma que «els serveis que ofereix Serveis Socials sempre han tingut una taxa a pagar». Per això, des del departament s'estudia establir un preu que tothom pugui pagar segons els ingressos familiars. Amb tot, Riera apunta que «qui no pugui pagar el transport rebrà una ajuda en aquest sentit o bé serà gratuït».

D'aquesta manera, s'està estudiant la imposició d'una taxa de transport segons el nombre d'usuaris i la disponibilitat dels seus familiars per transportar-los, «amb l'objectiu d'optimitzar al màxim els recursos».S'ha de recordar que els usuaris del centre de dia de Manacor han sol·licitat una reunió amb la delegada Catalina Riera per tractar d'aclarir el possible encariment dels serveis que ofereix.

Des de la Sala es vol tranquil·litzar els familiars i es deixa ben clar que primer s'estudiarà la viabilitat de cobrar el servei de transport dels usuaris, encara que s'oferiran ajudes per a les famílies més desfavorides que ho necessitin.

La municipalització del centre de dia no afectarà la qualitat del servei, que abans duia a terme la Creu Roja, segons declarà la delegada Catalina Riera.

La nova gestió per part de l'Ajuntament de Manacor encara s'està estructurant, per la qual cosa es demana paciència als familiars fins que es tingui definida la nova gestió, de la qual s'encarregarà el departament de Serveis Socials i els seus tècnics.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.