algo de nubes
  • Màx: 17.97°
  • Mín: 8.69°
17°

L'oferta de restaurants just cresqué en els de categoria més baixa

Balears tancà el 2006 amb 4.174 establiments i 294.299 places

El creixement de la demanda turística va propiciar que l'oferta complementària de restauració de Balears també registràs un increment superior a l'experimentat en els darrers exercicis.

Tot i així, aquest augment no va afavorir els establiments de categoria més alta, sinó els de menor categoria. D'aquesta manera, els restaurants d'una i de dues forquetes cresqueren a Balears un 7'7 per cent i un 1'4 per cent respectivament, durant l'any passat; mentre que la resta, els de 3 i 4 forquetes, reduïren la seva capacitat un 0'5 per cent i un 3 per cent cadascun; i els de 5 es mantingueren sense canvis.

Així, el nombre de restaurants a les Illes va assolir la xifra de 4.174 establiments en el 2006, un 3'8 per cent més en relació a l'any anterior. Per altra banda, el nombre de places se situà en 249.299, fet que significà un creixement del 5'1 per cent sobre del 2005.

Per illes, Mallorca va absorbir la major part d'aquest creixement amb un augment de l'oferta de restauració del 7'5 per cent, a distància de la resta. A Menorca augmentà un 1'4 per cent, a Eivissa un 0'7 per cent i a Formentera just un 0'1 per cent.

D'altra banda, l'oferta de les cafeteries també va pujar i ho féu amb els increments més importants dels darrers exercicis: un 4'7 per cent en locals i un 9'9 per cent en places. Tanmateix, en aquest cas, com en el dels restaurants, van ser els establiments de menys categoria els que impulsaren l'increment amb un 10'4 per cent.

Aquest augment de places i establiments no coincideix amb les impressions dels restauradors, que diuen que s'han vist afectats per l'oferta hotelera de tot inclòs i per l'escurçament de la temporada. En alguns casos i zones turístiques, els empresaris del sector denuncien davallades de la seva activitat de prop del 10 per cent, segons indicava fa unes setmanes Pimem.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.