cielo claro
  • Màx: 21.7°
  • Mín: 13.08°
22°

Sentit i multitudinari adéu a Javier Mayol

Nombroses autoritats i veïns assistiren al funeral celebrat ahir vespre a l'església de Sant Bartomeu

L'església parroquial de Sant Bartomeu resultà ahir petita per acollir la gran quantitat d'assistents al funeral de Javier Mayol Mundó, president del Ferrocarril de Sóller, que finà diumenge passat d'un greu accident de trànsit que havia patit dies abans. Un tren especial disposat per la companyia ferroviària ja havia partit de Palma ple de gent que havia manifestat la seva intenció d'assistir a la cerimònia religiosa i d'acomiadar-se així d'aquest jove empresari, la mort del qual ha ocasionat una gran commoció a la Vall. El temple parroquial de Sóller resultà petit per acollir tota aquella gernació, part de la qual s'hagué de congregar fins i tot fora del recinte.

Entre els assistents s'hi trobaven reconegudes personalitats del món de l'empresa, la política, la cultura i l'art, tant de Sóller com de fora de la Vall. Alguns, fins i tot, viatjaren expresament a les Illes per poder-hi ser presents.També hi assistiren els treballadors del Ferrocarril de Sóller i, per suposat, el seu consell d'administració i els membres de la junta executiva i de la Fundació Tren de l'Art, que han estat alguns dels més estrets col·laboradors de Mayol aquests darrers anys, com són el president de la Fundació, Pere A. Serra; el copropietari, Vicenç Sastre, i el cap d'explotació, Antoni Cifre.

Entre les personalitats que acudiren al multitudinari adéu a Mayol, convé destacar l'assistència del president del Govern balear, Francesc Antich, que fou un dels primers que donaren el condol a la família, igual que altres representants del món polític. A més de la primera autoritat de les Balears, també hi eren la presidenta del Consell de Mallorca, Francina Armengol; el delegat del Govern, Ramon Socias; els consellers de Mobilitat, Gabriel Vicenç, i de Cultura, Bàrbara Galmés; la consellera insular Dolça Mulet, el senador Pere Sampol; i els exconsellers del Govern Lluís Ramis d'Ayreflor i Margalida Cabrer, entre molts d'altres. Del món de l'empresa també n'hi havia una àmplia representació: els hotelers Miquel Fluxà i Lluís Rullan; el president de Sa Nostra, Fernando Alzamora, i el seu director general, Pere Batle, entre d'altres alts càrrecs. Així mateix, assistí al funeral una àmplia representació del món ferroviari espanyol.

La gran quantitat de gent que volgué donar personalment el condol a la família de Mayol, molt especialment a la seva mare, Montserrat Mundó; als seus fills Tomàs i Teresa i als seus sis germans i altres familiars, suposà una desfilada contínua de més d'una hora durant la qual es visqueren escenes emotives, en un dels funerals més multiduninaris que s'han celebrat aquests darrers anys a la Vall. La cerimònia religiosa va ser senzilla i oficiada per mossèn Joan Oliver, rector de la parròquia de Sant Bartomeu de Sóller.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.