algo de nubes
  • Màx: 17.52°
  • Mín: 12.03°
17°

El jurista Coll Carreras torna a la presidència del Consell Consultiu

Aviat haurà de deixar el càrrec perquè el seu mandat ja està esgotat

El jurista menorquí Miquel Coll Carreras tornà ahir a presidir la reunió del Consell Consultiu balear, que es dugué a terme a la seu del Col·legi d'Advocats a Palma. Han passat ja gairebé dos mesos des que Coll Carreras fou ingressat a la Clínica Rotger pel seu delicat estat de salut.

Diverses personalitats de l'àmbit jurídic de les Illes es mostraren llavors preocupades per l'ingrés hospitalari del president del Consell Consultiu, que té 92 anys d'edat i el passat mes d'abril fou imputat en el cas Andratx. Ahir, malgrat la pluja i el mal temps, Coll Carreras arribà amb la mateixa energia i amb l'aspecte saludable de sempre.

La reunió tingué lloc al Col·legi d'Advocats perquè la seu oficial del Consell Consultiu està en obres. Segons fonts properes a l'òrgan consultiu, alguns dels consellers que en formen part expressaren prèviament el seu malestar, ja que consideraren que la reunió s'hauria d'haver convocat a l'edifici del Parlament balear.

Renovació imminent  

Aviat el Consell Consultiu haurà de renovar-se. De fet, ja fa desset mesos que el mandat de Coll Carreras expirà, però el PP impedí en tot moment la renovació de l'òrgan, que depèn del Parlament. Una de les tasques pendents del nou Executiu és impulsar el relleu dels consellers del Consultiu, i la llei impedeix a Coll Carreras renovar el mandat com a president, que exerceix des del 2003.

El mes d'abril passat, el nom del president del Consell acaparà algunes portades de la premsa balear, ja que la Guàrdia Civil començà a investigar-lo en el marc de l'operació Vora mar i la Fiscalia Anticorrupció l'imputà per un delicte de tràfic d'influències.

La Fiscalia acusa Coll Carreras d'estar confabulat amb l'exdirector d'Ordenació del Territori Jaume Massot i l'empresari Mariano Vives Tristà, per treure rèdit d'uns terrenys desclassificats pel Pacte de Progrés.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.