algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
14°

Les noves bases per treballar a l'escoleta no valoren l'experiència

El PP ho critica i el tripartit diu que així hi podrà accedir més gent

Quan falten quatre dies perquè se celebrin les segones proves de la convocatòria de places de tècnic de l'escoleta d'educació infantil de sa Pobla, aquest assumpte continua originant reaccions. Cal recordar que cinc places quedaren desertes després que en la primera convocatòria nou aspirants es negassin a realitzar una prova pràctica que consistia a llegir un conte i desenvolupar activitats relacionades amb el mateix.

El regidor del PP, Antoni Serra Comas, es va mostrar estranyat perquè les noves bases de la convocatòria no tinguin en compte l'experiència de les al·lotes. «Existeix un acord firmat entre l'Ajuntament i el comitè d'empresa, que fou aprovat per ple a l'època del PP, que estipula que ha de valorar-se l'experiència i la formació i ara se'l boten», va dir Serra. Serra defensà a més la «professionalitat» de les professores de l'escoleta municipal. «Són gent que ha fet molt bé la seva feina i no veig normal aquest linxament polític que estan patint després de tants anys d'experiència», aclarí, i convidà a plantejar-se el per què d'aquest canvi en les bases de la convocatòria. «Si ho volen així haurien de negociar i dur al ple un nou acord entre la Sala i el comitè», afegí.

La regidora d'escoleta Isabel M. Comas, justificà la mesura. «És cert que ara no valoram l'experiència però així potenciam més la formació i valorqm que tinguin formació superior. D'aquesta manera obrim les portes de l'escoleta a professionals de tota l'Illa», explicà i afegí que la seva «és una manera diferent d'entendre una convocatòria que la que històricament ha aplicat el PP».

Un dels punts que l'oposició recrimina ara a l'equip de govern (Ixsp, PSM i PSOE) és el fet que ara es pengin la medalla de la transparència. «Amb aquest assumpte ha existit un problema de formes amb unes professionals i si el tribunal és tècnic i no polític, com abans, és perquè així ho estableix la llei que entrà en vigor el maig i no perquè ells siguin transparents i justos», afegí Serra Comas.

El regidor de l'oposició recordà que un representant del personal laboral no va estar d'acord amb la realització de la prova pràctica que desencadenà la polèmica plantada de les nou aspirants i que, posteriorment, ha obligat a convocar cinc places de tècnic per segona vegada. «L'equip de govern hauria de plantejar-se el per què d'aquesta negativa en bloc en lloc de posar-se medalles», afegí.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.