muy nuboso
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 9.56°
13°

La producció de cereals ha baixat enguany un 35%, segons Asaja

Demanen a la Conselleria que prengui mesures per ajudar el sector

Enguany els camps balears produiran fins a un 35 per cent menys de cereals dels que tenen lloc en una campanya desenvolupada amb normalitat, segons assegurà ASAJA. L'associació agrària havia anunciat fa unes setmanes que les condicions climatològiques que s'havien esdevingut enguany podien deixar malmesa la collita de certs cultius, en especial els de cereals.

Les poques pluges registrades en el darrer tram de l'any passat, que coincidí amb l'època de sembra, feren que les plantes no creixessin amb la suficient força, i per tant, el gra obtingut és més petit i de pitjor qualitat. Sense contemplar aquest fet, la Conselleria d'Agricultura posà en marxa la campanya anual d'ajudes per a la compra de llavors certificades i resultaran unes partides insuficients per a la demanda generada per la mala temporada, que no només es notarà en els quilograms produïts, sinó també en la manca de llavors de qualitat per sembrar la temporada que ve.

Per aquest motiu, l'organització presidida per Biel Company adreçà una carta a la consellera d'Agricultura i Pesca, Mercè Amer, en la qual demanava reunir-se el més aviat millor per negociar les solucions més adients en aquest cas, com l'increment de les ajudes per hectàrees conreades d'aquest producte subvencionat, així com l'ampliació del termini de sol·licitud de les mateixes, per a tots els afectats.

L'organització afegí que el temps que atorga la Conselleria per gestionar les ajudes dels pagesos afectats és massa just, perquè molts es prenen un descans després de le la collita, i aquest any es preveu que siguin moltes les sol·licituds per rebre l'ajuda. Des d'ASAJA esperen que aquest punt no dificulti la distribució de les llavors, que no poden esperar per ser plantades.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.