algo de nubes
  • Màx: 17.07°
  • Mín: 9.88°
10°

El Govern plantejarà a Foment ampliar el servei públic a vols amb la Península

Vicens convocarà un fòrum amb el sector per consensuar millores al model actual

72454
Els directors generals Joana Maria Amengual i Antoni Verger acompanyaren el conseller en roda de premsa. | M.À.CANYELLES

El Govern vol ampliar la declaració de servei públic en el transport aeri a vols amb la Península així com revisar la seva aplicació en els interilles perquè l'actual sistema «no ha complit» fins ara amb les expectatives d'augmentar les freqüències i permetre l'aplicació d'unes tarifes assequibles per als ciutadans. El conseller de Mobilitat i Ordenació del Territori, Gabriel Vicens, anuncià ahir que amb aquest objectiu el seu departament convocarà un fòrum en el qual estiguin presents el Govern i els consells insulars, així com diferents sectors econòmics i socials relacionats amb el transport aeri per tal d'impulsar, «entre tots», una nova declaració de servei públic per als vols insulars que pugui ser elevada després al Ministeri de Foment. Vicens, durant la roda de premsa de presentació de la nova Direcció General de Transport Aeri i Marítim que dirigirà Joana Maria Amengual, insistí que l'objectiu no és altre que ampliar els trajectes i les freqüències dels vols entre les Illes i amb la Península, al mateix temps que aconseguir una reducció de les tarifes màximes.

«És evident que la Declaració de Servei Públic actual no ha complit les expectatives que havia creat, ni en relació a les freqüències dels vols interilles ni pel que fa als preus. Haurien d'estar garantides unes tarifes assequibles. xisteixen moltes sinergies sobre aquest tema a Balears i es podria plantejar una proposta atractiva sobre un nou model o bé la revisió de l'actual», explicà. Així doncs, les intencions de la Conselleria de Mobilitat són fer una avaluació dels resultats del sistema vigent, «del qual el nivell de satisfacció no és bó» digué Vicens, per tal de consensuar després la seva ampliació, la introducció de millores i modificacions, «o directament canviar-lo i plantejar un nou model», afirmà el conseller. Vicens mostrà una especial preocupació en relació a les mancances de vols que pateixen les illes menors, i concretament Menorca en connexions amb la Península. «A l'hivern es donen situacions d'incomunicació i per això també volem escoltar i estar en contacte amb els consells insulars», digué.

Finalment, el responsable de Mobilitat no entrà a valorar la proposta feta la legislatura passada per Jaume Matas per establir un preu fix de 27'5 euros als vols interilles, i recordà que es tracta d'una qüestió que segueix estudiant el Ministeri de Foment, que és qui té les competències per a la seva aplicació.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.