algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.57°
16°

Balears és l'única comunitat de l'Estat on el juliol no han baixat els preus

Hi ha hagut un descens molt inferior en vestit i calçat i alces en transport, alimentació i hotels

Les Illes han estat l'única comunitat en la qual no s'ha produït una baixada en l'Índex de Preus al Consum (IPC) durant el mes de juliol, mentre que en la mitjana estatal el descens en relació al juny ha estat del 0'7 per cent, segons les dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Les diferències vénen donades, en primer lloc, perquè a Balears la davallada en el sector del vestit i el calçat, conseqüència de les rebaixes d'estiu, ha estat només del 5'2 per cent. En canvi la mitjana de l'Estat s'ha situat en l'11'1.

A aquest menor descens, que ha condicionat el resultat final de l'IPC del juliol se li sumen diferents increments en els sectors de l'alimentació, l'oci i la cultura, els hotels, bars i restaurants i el transport en els quals Balears és líder. Així els dos primers han pujat un 0'4 per cent sobre el juny, els allotjaments turístics i de restauració ho han fet un 1'3 per cent i el transport un 0'5 per cent. Aquestes xifres deixen l'increment de preus interanual de Balears en el 2'2 per cent, al mateix nivell que el de la mitjana estatal, i una dècima per davall el del mes passat.Per altra banda, l'acumulat se situa en l'1'9 per cent, 6 dècimes per damunt del l'augment que es registra en tot l'Estat.

En l'anàlisi per sectors en relació a l'any anterior, a Balears les partides que més s'incrementen són les de begudes alcohòliques i tabac (6 per cent) i hotels cafès i restaurants (5'4 per cent), com succeeix a la mitjana estatal. Mentre que les úniques que experimenten descensos són les de medicina (2'2 per cent) i l'oci i la cultura (0'3 per cent), sectors també coincidents amb el que es registra al conjunt d'Espanya. Tanmateix, en el que portam d'any a Balears també són les begudes alcohòliques i el tabac així com els preus en allotjaments turístics i restauració els que més pugen amb un 5'4 i un 5'3 respectivament. Només dos sectors davallen, el vestit i el calçat són els que ho fa amb més força i registren un descens del 6'2 per cent i la medicina amb un 2'8 per cent. No obstant això les davallades són inferiors a les de la mitjana espanyola que en el primer cas cau un 11'7 per cent i un 2'5 per cent en el segon, a més de fer-ho també un 0'2 en oci i cultura.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.