nubes dispersas
  • Màx: 14.99°
  • Mín: 7.61°
14°

Els treballadors desconvoquen la vaga de Trablisa a l'aeroport

La companyia es compromet a retirar els horaris, motiu del conflicte

Els treballadors de Trablisa a l'aeroport de Palma han desconvocat les jornades de vaga convocades per tots els caps de setmana d'agost i el primer de setembre després d'haver arribat a un acord amb la direcció de l'empresa durant la reunió d'ahir al TAMIB (Tribunal d'Aribitratge i Mediació de les Illes). La direcció de l'empresa de seguretat s'ha compromès entre d'altres aspectes a retirar els horaris que aplicà a partir de l'1 de juny sense consensuar i pactar amb els treballadors i que foren l'inici del conflicte.

El que no s'ha inclòs en l'acord signat ahir ha estat el plus que demanaven els sindicats per equiparar-se a companys destinats a altres aeroports de l'estat. Tot i així, l'empresa es compromet a negociar aquesta petició en el proper conveni col·lectiu que entre novembre i desembre ha d'estar finalitzat. Els treballadors de Trablisa a Son Sant Joan havien denunciat que Aena, l'ens gestor dels aeroports, i l'empresa estaven posant traves al dret a vaga. Es queixaven també que Delegació de Govern hagués establert un serveis mínims del 85 per cent en considerar que realitzen un servei essencial.

En aquest sentit, el comitè de vaga havia anunciat la radicalització de les seves mobilitzacions, que en les dues jornades de vaga no tingueren gaire repercussió.

Això no ha fet falta i finalment, a més de retrocedir els horaris els treballadors han aconsguit que se'ls abonin una sèrie d'hores realitzades en cursos de formació, així com tenir pàrking gratuït a partir de setembre.

L'acord també preveu la rotació dels treballadors per gairebé tots els punts de l'aeroport, perquè d'aquesta manera no n'hi hagi que suportin més càrrega i descansos de 10 minuts per fatiga visual cada hora. Sobre la vaga, la direcció de Trablisa es compromet a no sancionar cap treballador i a reduir plantilla sempre tenint en compte l'antiguitat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.