algo de nubes
  • Màx: 18.27°
  • Mín: 8.69°
18°

El cementiri de Bon Sosec costa a Cort 1 milió d' l'any, que no pot afrontar

L'Ajuntament canviarà l'ús de l'edifici i centralitzarà els serveis a la funerària de Son Valentí

L'Ajuntament de Palma no pot afrontar la despesa d'un milió d'euros anuals que li suposa la part que gestiona del cementiri de Bon Sosec. Un cost que li ve gran després de fer-se càrrec de les despeses que ocasionà la fallida financera del cementiri que s'endugué la constructora de l'exbatle Joan Fageda i que deixà un deute milionari entre els propietaris i proveïdors de la necròpolis.

Així ho afirmà ahir la regidora de Sanitat i presidenta de l'Empresa Funerària Municipal (EFM), Begoña Sánchez, juntament amb el nou gerent, Joaquín Vaquero, que s'incorporà ahir al nou càrrec. «Aquesta despesa no es pot aguantar, Bon Sosec és un càncer per a l'Ajuntament i hem de cercar-hi solucions», corroborà Vaquero. Una de les opcions que sospesa Cort "a negociar amb la resta d'accionistes del cementiri privat" seria canviar l'ús de les instal·lacions de Bon Sosec. L'Ajuntament mantindria la titularitat pública de l'edifici, que es destinaria a funcions administratives. Així, els serveis que ofereix actualment l'EFM, dividits entre el polígon de Son Valentí i Bon Sosec a Marratxí, quedarien centralitzats a l'actual recinte de Palma.

Amb tot, la regidora descartà desfer-se de la part que gestiona: «Si Palma deixa Bon Sosec dóna peu a la competència, i del que es tracta és de cuidar els ciutadans», manifestà Sánchez. La part que correspon a Cort comprèn una superfície de 6.900 m2 d'edifici sobre un total de 15.000 a través d'un contracte «leasing» amb la Banca March. La superfície exterior té uns 7.500 m2. Són unes instal·lacions «mal aprofitades» que amb el canvi d'ús podrien optimitzar-se. Actualment Cort manté el tanatari, l'edifici central del cementiri, la gestió de la funerària i els aparcaments. Cal recordar que el 1997 l'Empresa Funerària de Palma adquirí per una suma millonària el cementiri privat, a pagar en 15 anys. Però els anys 90 un grup d'empresaris decidí construir-ne un de més modern i Cort, necessitat d'ampliar el seu, s'hi interessà. Les crítiques polítiques esclataren perquè el batle Joan Fageda era el propietari d'una de les empreses que participaren en la construcció de Bon Sosec i, per tant, un dels principals creditors. L'empresa de Fageda va fer fallida a causa de Bon Sosec.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.