algo de nubes
  • Màx: 19.74°
  • Mín: 12.82°
20°

Les patronals demanen al Govern que replantegi la ubicació del recinte firal

Pimem, Afedeco, Pimeco i els llibreters creuen que el projecte a l'aeroport no és el més adient

Les patronals del comerç, Pimeco i Afedeco, Pimem i l'associació dels llibreters consideren que construir el nou recinte firal dins les instal·lacions de Son Sant Joan, com està previst, no és el més adient per potenciar l'afluència a les fires que s'hi realitzin. En aquest sentit, demanen al Govern que es replantegi una nova ubicació abans que aquest projecte es posi en marxa definitivament.

Fonts de la conselleria de Comerç, Indústria i Energia informen que s'estudiarà el projecte que deixà l'exconseller popular Josep Joan Cardona i es valorarà si es continua endavant o pel contrari se cerca una ubicació alternativa.

Cal recordar que des que es féu públic que la ubicació de les noves instal·lacions de Fires i Congressos seria dins l'aeroport s'aixecaren moltes veus en contra. Els organitzadors de diferents fires ja es negaren a anar al recinte provisional que s'obrí a l'antiga terminal A de Son Sant Joan, entre ells la mostra de cuina, inclús el servei de renda àgil del mateix Govern balear que es traslladà a Son Fuster en considerar que no hi havia un bon accés a l'aeroport. «Mai he cregut que sigui el millor lloc per construir-hi el recinte firal», assenyala el president de la patronal del comerç Afedeco, Bartomeu Servera, que creu que ara és el moment de tornar a estudiar-ho.

En la mateixa línia, s'expressa el president de l'altra patronal del comerç Pimeco, Pere Ferrer. Opina que estigui on estigui el recinte de fires i congressos és «necessari i urgent» i ha de tenir una bona accessibilitat pel públic, així com «certa sinergia» amb el comerç. Motiu pel qual sí que demanaran que s'estudiï una alternativa a Son Sant Joan on les connexions de transport públic no són les adequades.

El president de Pimem, Joan Cabrera, destaca la mateixa problemàtica, allunyat de la ciutat, amb manca de transport públic i accessos per carretera que es col·lapsen. Per altra banda, Francesc Moll, president de l'associació del llibreters, i un dels afectats pel que fa a les fires no veu cap «utilitat» a situar Fires i Congressos a l'aeroport «la gent no hi anirà, s'ha de fer més a prop del centre de Palma». Mentre que, des de la Caeb opinen que és necessari que el projecte es dugui a terme sense demores ja que es tracta d'una infraestructura estratègica pel desenvolupament econòmic.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.