nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

La piscina d'Inca obre la meitat d'hores que les d'altres pobles

La que té un horari més ampli de la comarca és la de sa Pobla

Gairebé podria dir-se que a l'hora de refrescar-se, i de fer-ho a la piscina del poble, no tots ens banyam «per igual». Els horaris, sobretot, i les tarifes, per extensió, no són les mateixes si la capbussada és a la piscina de Sant Joan o a la de Lloret de Vistalegre.

Curiosament, Inca, el municipi amb major densitat de població d'entre els pobles de la comarca, amb gairebé 30.000 habitants, és el que ofereix uns horaris més restrictius als banyistes que vulguin utilitzar la piscina situada al poliesportiu Mateu Canyelles. Una dada curiosa: els dies feiners les portes no s'obren fins a les 12.00 hores i, si bé és cert que els caps de setmana s'obre a les 10.00, també es pot dir que els diumenges horabaixa es manté tancada. En total es pot gaudir de les seves instal·lacions 42 hores a la setmana. Les tarifes se situen dins de la mitjana, al voltant d'un euro.

El costat oposat és sa Pobla, que amb menys habitants que Inca manté oberta la piscina gairebé tot el dia. En concret, de 9 a 21 hores. A la setmana, els poblers poden refrescar-se just el doble d'hores que els inquers, un total de 84 hores.

Altres pobles del Pla com Algaida, Ariany, Sineu, Llubí, Lloret, Maria de la Salut i Santa Margalida se situen en un terme mitjà. Després de sa Pobla, el municipi més generós amb els horaris és Lloret, que obre des de les 10 fins a les 21 hores durant els set dies de la setmana. Després, per aquest ordre, vindrien Can Picafort i Algaida, obertes al bany de les 10 a les 20 hores, seguides de Sineu i Sant Joan, disponibles des de les 11 i fins a les 20 hores. I ja a continuació se situen les piscines de Llubí (oberta de les 10 fins a les 13.30 i de les 15.30 a les 20 hores); la d'Ariany (de les 10 a les 13.30 i de les 16 a les 20 hores) i finalment la de Maria de la Salut, oberta de 10.30 a 13.30 hores, i des de les 15.30 fins a les 19.30 hores de l'horabaixa.

Les diferències entre municipis també es perceben respecte de les tarifes per a residents i no residents. Alguns pobles com Llubí, Maria de la Salut i Can Picafort simplifiquen i ofereixen tarifes úniques. D'altres, com Inca, permeten l'adquisició d'abonaments per a tot l'estiu, cosa que afavoreix els residents.

El cas més generós es troba a Sant Joan, on banyar-se és completament gratuït.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.