algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

El TSJB ordena la suspensió cautelar de les obres a la zona de Momport

Els tribunals donen la raó al Consell de Mallorca després d'una petició de paralització

90902
Les obres de la urbanització de Momport es realitzen en una zona protegida.

El Departament de Territori del Consell de Mallorca va rebre ahir mateix una sentència del Tribunal Superior de Justícia de les Balears (TSJB) que ordena la paralització cautelar de les obres de la urbanització Momport, al municipi d'Andratx. La nova consellera de Territori del Consell, Maria Lluïsa Dubón, va informar ahir d'aquesta decisió, que té a veure amb una petició prèvia realitzada per la institució insular.

La de nou nomenada consellera del Consell va explicar que la decisió afecta la dotzena d'edificis plurifamiliars que es construeixen en una zona d'alt valor natural, qualificat pel Pla Territorial de Mallorca d'Àrea Natural d'Especial Interès (ANEI), la màxima protecció territorial que pot tenir un terreny.

Aquesta qualificació urbanística impedeix l'edificació d'habitatges plurifamiliars i només permet la construcció de blocs unifamiliars, en terrenys d'almanco 200.000 metres quadrats. Tanmateix, això no representà cap problema per al Consistori anterior, dirigit per Eugenio Hidalgo, per concedir una llicència d'obra per a la construcció d'una dotzena d'edificis.

En vista de l'evidència de la irregularitat urbanística, es presentà una denúncia a la Fiscalia de Medi Ambient a instàncies del Consell, en la qual es demanava la suspensió immediata de les activitats. Fa uns dies que l'acte del jutge arribà a la institució insular, però només decreta una paralització provisional perquè no s'executin més obres mentre els responsables del TSJB estudien el fons de l'assumpte. La consellera de Territori del Consell de Mallorca, Maria Lluïsa Dubón, va mostrar ahir la seva enorme satisfacció per una sentència que dóna la raó a la institució insular en totes les seves peticions. «És una notícia molt positiva i l'únic que en lamentam és que no hagi arribat abans», afirmà Dubón.

La responsable de Territori del Govern insular afegí que, a poc a poc, «es comença a veure la fi de totes les irregularitats comeses», i va afegir que aquesta perspectiva permet treballar «amb més tranquil·litat per poder resoldre d'una manera definitiva una situació tan complicada com aquesta». Dubón va recordar que el Consell havia pres la iniciativa de demanar la suspensió de les obres perquè tenia l'evidència absoluta que s'hi actuava de manera irregularment. «A partir d'ara ha de començar una etapa nova del municipi que permeti resoldre d'una vegada tots els problemes d'aquesta índole que s'hi han anat detectant», va finalitzar.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.