algo de nubes
  • Màx: 16.13°
  • Mín: 7.61°
16°

El Vivero, el Rafal i Son Gibert volen l'ampliació del centre sanitari

Cort marca com a prioritària la millora, que costarà 669 mil euros

Els veïns dels barris del Vivero, Rafal Nou, Rafal Vell i Son Gibert reclamen que s'ampliï l'antic centre sanitari del Vivero, que atén la població d'aquestes zones, que ha crescut molt en nombre d'habitants durant els darrers anys. L'any passat, la zona tenia una població de més de 24.000 persones, la qual cosa «fa necessària», segons els usuaris, una millora de les instal·lacions. De fet, en els darrers anys s'han incrementat amb 11.000 les cartilles de la Seguretat que depenen el centre. Està previst que la millora consisteixi en una ampliació d'una de les ales del centre i el projecte compta amb un pressupost de 669 mil euros, segons detallà ahir la regidora de Salut de l'Ajuntament de Palma, Begoña Sánchez.

El president de l'associació de Veïns El Vivero, Jesús Cantó, explicà que «en aquests moments depenen del centre un total de 26.000 cartilles i estam pendents d'aquesta ampliació, que ja hauria d'haver començat el passat mes de juny, segons ens comentà mitjançant una carta l'exbatlessa Cirer». El fet que la població de la zona hagi crescut molt a la zona ha obligat a dividir les consultes per donar més servei durant els capvespres i matins. «Els comptes públics estan malament, però s'hauria de destinar una partida per a aquesta millora», concretà el responsable de l'associació veïnal.

La regidora de Salut ha mantingut aquesta setmana una reunió amb personal de la Conselleria de Salut del Govern per analitzar les prioritats dels centres d'atenció primària de Palma. En aquest sentit, Sánchez indicà ahir que l'augment de la població de Ciutat no ha anat acompanyat de la millora de les infraestructures. Així, la regidora Begoña Sánchez va transmetre al director general de Salut, Juli Fuster, que una de les prioritats quant a ampliació de centres públics ha de ser el del Vivero. Sánchez indicà que «es tracta d'una reivindicació històrica, justa i prioritària de l'equip de govern municipal».

La idea és que aquesta millora es dugui a terme a través d'un consorci integrat per l'Ajuntament de Palma i la Conselleria, però en aquests moments queda pendent que la Conselleria posi la partida econòmica per iniciar les obres.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.