algo de nubes
  • Màx: 16.89°
  • Mín: 12.25°
16°

El PSOE nega ara que a l'Estatut s'acordàs la xifra de 2.500 milions

El nou text només fixa que l'Estat invertirà en funció de la mitjana

LL.P./E.P. Palma.
El portaveu del grup parlamentari socialista en el Congrés dels Diputats, Diego López Garrido, afirmà ahir que durant la negociació del nou Estatut d'Autonomia de Balears en matèria de finançament, el PSIB-PSOE acordà amb el PP «únicament» el que surt reflectit en el text, és a dir, que Balears mai rebrà un finançament inferior a la inversió mitjana per càpita que realitza l'Estat a les comunitats autònomes de règim comú.

En la mateixa línia marcada pels socialistes balears durant les darreres setmanes, López Garrido negà així el que s'havia assegurat fins ara: que al nou Estatut s'acordàs que Balears rebés durant els propers set anys una quantitat aproximada de 2.500 milions d'euros per tal de pal·liar en matèria de finançament els efectes de la insularitat, fins que es creàs un instrument financer a l'efecte.

«Nosaltres només acordarem el que apareix reflectit en el contingut de l'Estatut d'Autonomia», reiterà el portaveu del PSOE en el Congrès, que en declaracions a l'agència Europa Press refrenà d'aquesta forma les manifestacions realitzades pel conseller d'Economia, Hisensa i Innovació, Carles Manera, qui qualificà de «llegenda urbana» els esmentats 2.500 milions que haurien estat inclosos a l'Estatut.

En el nou text la xifra no quedà reflectida enlloc. La disposició transitòria novena establia que en un termini no superior als set anys la inversió de l'Estat a les Illes s'establirà atenent a l'equivalent a la inversió mitjana per càpita a la resta de comunitats autònomes. I això fins a l'aplicació de la disposició addicional sisena, que estableix l'aprovació d'un règim especial per a Balears que doti d'un instrument financer per pal·liar la insularitat amb independència del finançament autonòmic.

Quan s'arribà a l'acord definitiu el passat 22 de novembre entre PP i PSOE, l'aleshores president del Govern, Jaume Matas, assegurà que s'havia establert sobre aquesta qüestió una partida d'uns 2.500 milions durant els propers set anys.

Confusió  

Tot i que va ser Jaume Matas qui s'avançà a dir que al nou Estatut s'assegurava l'arribada dels 2.500 milions, els socialistes, amb Francesc Antich al capdavant, han participat des d'aleshores en la cerimònia de confusió. Mai ho havien negat fins ara i arribaren a fer un càlcul que augmentava la xifra fins als 2.800 milions.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.