nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Els hotelers demanen al Govern que controli el turisme residencial

La Federació vol també un impuls en temes que el PP deixà aturats

El turisme residencial és una de les màximes preocupacions del sector hoteler i per això el seu control és una de les reivindicacions que transmetran al nou Govern. Així ho manifestà el fa poc elegit president de la Federació Hotelera de Mallorca (Fehm), Antoni Horrach, que destacà la disposició al diàleg del nou conseller de Turisme, Francesc Buils, encara que pel moment els contactes només hagin estat informals.

Els hotelers fa estona que denuncien que mentre la seva oferta de places no s'incrementa la dels habitatges vacacionals ho fa de manera desmesurada. Per això demanen que es posi fre a un producte que dóna allotjament a un 50 per cent dels visitants, segons les seves estimacions.

Aquest no és l'únic aspecte que creuen que s'ha de tractar amb el nou Executiu. Horrach vol que es doni un impuls al debat sobre el canvi d'ús d'hotels en habitatges, que el Govern del Partit Popular va deixar sense resoldre, com també que es facin les línies estratègiques de la promoció turística. En aquest sentit, creu que la Mesa de Turisme, que integraven administracions i agents socials, es podria reprendre.

El nou president de la Fehm parlà també de projectes importants pel sector com el Palau de Congressos i la reforma de Platja de Palma, pels quals demanaran la màxima celeritat.

Sobre la temporada turística actual, Horrach preveu que les xifres siguin similars a les de l'any passat, amb alguna baixada en les ocupacions perquè el 2006 es registraren dades «històriques» en alguns mesos. Tot i així, adverteix que la temporada s'està escurçant i que algunes zones turístiques ja no arriben ni al 15 d'octubre. «En realitat són cinc mesos molt forts», assenyala.

Sobre els preus hotelers, explica que en les actuals negociacions amb els touroperadors pel proper any no estan notant més pressió derivada de les fusions entre alguns d'aquests majoristes. «La veritat és que les pujades seran semblants a l'any passat. Mai forts increments», assegura.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.