algo de nubes
  • Màx: 18.85°
  • Mín: 9.02°
18°

«Per a tot alemany la paraula Mallorca evoca tot tipus de sensacions agradables»

Wolf Ruthart Born, ambaixador d'Alemanya, visita l'illa per prendre contacte amb el Govern

L'ambaixador d'Alemanya, Wolf Ruthart Born, estàde visita a l'Illa, on arribà dimecres per prendre part de l'acomiadament de la fins ara cònsol d'Alemanya a Palma, Karin Köller. Encara que ja havia estat a Palma, ahir el cònsol es desplaçà a Sóller en la seva primera visita a la Part Forana. Fa poc més d'un any que Born ocupa la màxima representació diplomàtica del seu país a Espanya i abans fou ambaixador a Mèxic i Turquia.

"Què ha motivat a-questa visita? 
" Hi ha hagut dos objectius: un, una presa de contacte amb els nous responsables del Govern a qui he tengut el plaer de saludar. M'he reunit amb Francesc Antich i amb Maria Antònia Munar i la cap de l'oposició, Rosa Estaràs. A més, la meva visita també respon al comiat a la fins ara cònsol d'Alemanya Karin Köller, una persona que ha desenvolupat una gran tasca consular i administrativa.

"Què significa la paraula «Mallorca» al vostre país? 
"Quan qualsevol alemany escolta el nom de l'illa no pot evitar un somriure. Pels alemanys, Mallorca evoca sempre sensacions agradables i és associada a vacances, relax, bon menjar. Mallorca és l'illa per antonomasia i ha deixat un fort impacte en els alemanys. Cada any més de 4 milions la visiten i la xifra no davalla..

"El vostre país viu una recuperació econòmica. Es notarà també en el turisme que ens visita? 
"Per ser objectius hem de dir que la recuperació i l'optimisme que en aquests moments viu Alemanya respon a unes «primeres passes encertades fetes per l'anterior govern i continuades per l'actual. S'han superat moments molt difícils amb 6 milions d'aturats i ara anam als 3'5 milions i s'haurà tallat per la meitat l'atur quan arribem als tres milions. Això ha activitat l'optimisme, el consum... Però Mallorca és molt popular governi qui governi.

"Creis que els alemanys coneixen l'autèntica Mallorca?
"Crec que hi ha casos ben diferenciats. No és igual els jubilats que poden tenir més limitacions o els joves, alguns d'ells empresaris, que s'han hagut d'integrar més. Crec que és primordial que la gent que viu en un país aprengui la llengua del país. En el cas de Mallorca, el català. I d'aquests alemanys també n'hi ha. Els alemanys haurien d'aprofitar que la legislació espanyola permet l'empadronament i participar en les processos electorals locals.

"Què us semblen iniciatives empresarials com les que ha conegut a Sóller, o l'existència d'un periòdic en llengua alemanya com és el Mallorca Magazin?

"A part de la coneguda implicació alemanya en el mercat turístic i immobiliari local he vist a Sóller iniciatives molt interessants impulsades per alemanys que creen llocs de feina fins i tot entre discapacitats. És encoratjador i un bon síptoma d'arrelament al país. Quant a iniciatives com el Mallorca Magazin me sembla una magnífica eina per acostar la realitat als residents i visitants.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.