algo de nubes
  • Màx: 13.84°
  • Mín: 7.77°
13°

La Sala suspèn les llicències d'obres plurifamiliars pels propers sis mesos

El ple extraordinari havia de ratificar el decret de l'Ajuntament

JOAN SOCIES. Montuïri. L'Ajuntament de Montuïri aprovà en un ple extraordinari que tingué lloc ahir vespre la suspensió de llicències d'obra de tots els habitatges plurifamiliars del municipi, durant els pròxims sis mesos. Així ho assenyalava un decret de l'Ajuntament signat pel batle, Gabriel Matas, i que havia de ser ratificat ahir vespre pel ple municipal. El decret de batlia assenyala que l'Ajuntament procedeix ara a la revisió de les Normes Subsidiàries i que és «per evitar una inseguretat jurídica que desvirtuï totalment la finalitat de la suspensió, durant el temps que passi fins a la reunió de l'Ajuntament en ple». Així ho havia acordat l'equip de batlia en el seu decret, com a passa prèvia per ratificar-lo ahir vespre. «Ordenar la suspensió de l'atorgament de llicències per a habitatges plurifamiliars en tot el terme municipal pel fet que ara es procedeix al seu estudi, per a la seva reforma, en la revisió de les normes subsidiàries de planejament que du a terme aquest Ajuntament», continua el text.

El segon punt del decret assenyala el termini d'aquesta suspensió. Així, es preveu que sigui de devers sis mesos comptats a partir de la data del decret, independentment de la seva publicació en el BOIB. Així, a partir del 12 de juliol el Consistori ha suspès la concessió de llicències d'obra per a blocs plurifamiliars. També s'hi assenyala que per la importància del tema, la comissió informativa d'urbanisme, reunida el passat 11 de juliol, acordà proposar a l'Ajuntament en ple la suspensió de llicències en tot el municipi.

Montuïri s'uneix als pobles veïns de Porreres, Vilafranca i Sant Joan, que també han hagut d'adoptar aquesta mesura per la forta pressió immobiliària que afecta la majoria de municipis del Pla de Mallorca i que, aprofitant l'absència de normes subsidiàries, aprofiten per presentar projectes de construcció d'habitatges plurifamiliars, cosa que deteriora el caràcter de poble d'aquests nuclis. De moment, Montuïri ha estat el poble que menys temps ha suspès les llicències, però s'espera que en aquest termini de mig any es puguin arribar a enllestir les normes subsidiàries de la localitat, amb vista a una regulació de l'urbanisme del municipi.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.