cielo claro
  • Màx: 22.28°
  • Mín: 13.08°
22°

«Tenir un nin saharià a ca nostra m'ha ensenyat a compartir les coses»

La família de Mari Carmen Pérez i el seu cunyat viu una experiència única

Després d'una bona dormida d'hores i hores els saharians acollits per la família de Mari Carmen Pérez i el seu cunyat Xisco Coll ja estan recuperats. Una de les primeres coses que feren ahir Salama de 9 anys, Lehbip de 13 i Eza de 8 fou anar al metge per fer-se una analítica per comprovar que els menuts estan immunitzats contra l'hepatitis B. Aquesta és una de les primeres revisions mèdiques que els més petits passaran aquest estiu.

Xisco Coll conviurà aquest estiu amb Salama i, de moment, també acull a ca seva a Lehbip mentre espera que l'Assocació d'Amics del Poble Sahrauí li assigni una família amb qui passarà l'estiu: «La veritat que aquesta és una manera divertida de passar l'estiu; Salama és molt agut i ric molt amb ell».

A diferència del que es pot pensar, l'acollida d'un nin saharià de 8 i 12 anys durant l'estiu no resulta una experiència cara per l'economia familiar: «Els metges són de la seguretat social i els dentistes i oculistes als quals anam són voluntaris; els compram roba perquè vénen just amb el que duen posat i els donam menjar com un membre més de la família», comentaven ahir Mari Carmen i Xisco.

Pels fills de Mari Carmen Pérez, que ja fa uns anys acolliren el germà d'Eza, aquesta experiència és tot un aprenentatge: «A mi m'ha anat molt bé; la primera vegada que va venir un nin saharià a ca nostra jo tenia 13 anys i m'he implicat molt amb ells. M'ajudarà a créixer i compartir molt les coses», explica el fill de Mari Carmen Pérez, Luis.

Entre les activitats que més agrada als més petits, hi ha les visites diàries a la platja o la piscina, els jocs del parc i anar amb bicicleta pel passeig marítim del barri d'El Molinar. La propera cita col·lectiva dels saharians i amics d'aquest poble serà demà dissabte a Ses Voltes a partir de les 19 hores, que servirà per donar la benvinguda als més petits, que estaran a l'Illa fins el proper 11 de setembre.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.