algo de nubes
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.08°
11°

Armengol exigeix negociar ja el traspàs de les competències fixades a l'Estatut

La nova presidenta demana als seus consellers executius diàleg, lleialtat i passió

La nova presidenta del Consell de Mallorca, la socialista Francina Ar-mengol, fixà ahir com a prioritat el desenvolupament del nou Estatut i anuncià que demanarà la «immediata constitució» de les comissions amb el Govern per assumir les competències pròpies que ara s'atorguen a la institució: ordenació i promoció turística; transport terrestre; agricultura, ramaderia i pesca; joventut; i polítiques d'igualtat. També avançà que en el primer ple del Consell se suprimirà l'autopista Inca-Manacor del Pla de carreteres.

Armengol presidí ahir l'acte de presa de possessió dels consellers executius que compondran el seu govern. Als nous responsables els demanà «que siguin respectuosos en tot moment amb els compromisos adquirits, lleials amb les institucions que representen els mallorquins i oberts a les opinions de tothom».

Però no s'aturà aquí, advertí que «la mà estesa al diàleg» serà el tret més destacat del nou Consell i serà «exigent» perquè «volem governar per tots i totes sense distincions». No fou l'única advertència al seus consellers. També els deixà clar que «la nostra serà una tasca d'equip», un equip «molt preparat i dinàmic» que ha de fer realitat els eixos de l'acció de govern: voluntat de diàleg, atenció a les demandes socials i treball per consolidar el Consell com a referent.

Un Consell que, segons Armengol, serà referent si és el «veritable» Ajun-tament d'ajuntaments i, per això, demanà als batles que assumeixin amb la institució aquest compromís, «com a equip».

«Ja només ens cal treballar per Mallorca», assegurà Armengol quan tenia al costat el nou Consell Executiu, format per sis consellers socialistes, dos d'ells no electes; tres d'UM, una d'elles no electa; i tres del Bloc, dels quals un és del PSM, un d'EU i un d'Esquerra, Joan Lladó, que prometé «per imperatiu legal».

Per modernitzar el Consell, reclamà «complicitat» als treballadors de la casa perquè, «convençuts de formar part d'un gran equip i convertint-nos en una institució altament sensible al batec de la societat», es podran donar respostes.

«El nostre èxit vendrà donat gràcies a l'habilitat i a la valentia», però també per «la convicció, l'esforç i la passió que posem en la realització dels objectius», sentencià la presidenta Armengol, qui acabà comprometent-se a servir els mallorquins amb lleialtat ajudant-se dels versos d'Espriu: «Ens mantindrem fidels per sempre més al servei d'aquest poble».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.