algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.69°

Sant Cristòfol beneí els vehicles de motor

A Felanitx i a Sant Joan hi perviu la tradició de beneir els automòbils i les motocicletes

A principi de juliol, si hi cap un sant que tengui anomenada dins la idiosincràsia mallorquina, és Sant Cristòfol i, tal com mana la tradició, un any més Felanitx i Sant Joan han celebrat la festa del patró dels automobilistes.

Enguany, s'ha viscut a Felanitx el 55è aniversari d'aquesta festa que organitza anualment la «Croada de l'Amor Diví». Així, dissabte horabaixa, a l'església de Sant Alfons, hi va haver una missa en sufragi de tres dels organitzadors principals, el pare Jaume Duran, Cristòfol Rosselló (Firella) i Joan Rosselló (Alòs). Fa 55 anys foren els artífexs d'una iniciativa que cada vegada és més present entre els felanitxers.

A la plaça de Perelada es realitzà la benedicció dels vehicles. Cada conductor rebé un banderí de sant Cristòfol per dur dins el cotxe. Segons els organitzadors, enguany entre camions, motos i cotxes, s'han beneït entre 300 i 400 vehicles. Tot un èxit.

Després de l'acte, un bon nombre de persones quedaren a sopar al parc municipal, a més de participar en una xerrada i un col·loqui a càrrec de Joan Buades, representant de l'asseguradora Mapfre. Oferí una valoració sobre el primer any d'implantació del carnet per punts, i també parlà de la sinistralitat a les Illes Balears.

A Sant Joan, la tradició de beneir els vehicles també està ben arrelada i de cada any sembla que són més els qui s'animen a participar-hi. És davant l'església, on té lloc la celebració, i grans i també petits hi passen amb els seus automòbils o motocicletes engalanats per a la benedicció en honor de sant Cristòfol, que dugué a becoll Jesús infant per ajudar-lo a travessar un rierol.

Però avui dia el patró dels conductors té més sol·licituds per evitar els accidents. Així, són molts els conductors que en guarden qualque imatge tot l'any a l'interior del vehicle, amb la fe que els permetrà evitar els accidents. I, sens dubte, aquest és un dels motius pels quals molts duen a beneir el cotxe.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.