cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 14°
15°

Una avaria deixà sense cobertura els clients de Movistar a Balears

La fallida es produí ahir a la central de l'operadora d'Alacant

Una fallida tècnica en una central de Movistar a Alacant va deixar sense telèfon mòbil part dels abonats de les Balears, el País Valencià, Múrcia i Alacant, i provocà que durant bona part del matí no poguessin ni rebre ni fer.

Devers les 13.30 hores es restablí el servei a Múrcia, Alacant i part de València i la companyia de telefonia anà restaurant la resta de línies durant l'horabaixa.

Aquesta va ser la poca informació que féu arribar l'operadora de telefonia mòbil del Grup Telefónica als mitjans de comunicació.
Aquesta no era la primer incidència de la companyia a Balears. Durant l'horabaixa de divendres passat molts abonats de Movistar es quedaren també sense cobertura. En aquella ocasió el tall en les línies durà menys temps i la repercussió fou menys intensa per l'hora en la qual es produí la fallida.

Desinformació  

Tanmateix ni tan sols els mateixos distribuïdors de Movistar a les Illes, responsables del contacte directe amb els clients, reberen cap tipus de notificació informant dels motius de l'avaria o del temps previst per restablir les línies, segons expliquen alguns dels propietaris d'establiments de Movistar a l'arxipèlag.

Un aspecte que no els facilità gens la feina tenint en compte les nombroses telefonades i visites de clients que reberen al llarg de tot el matí preocupats per la inoperància dels seus mòbils i en la majoria de casos, pensant que el problema era dels seus propis aparells. «Hi ha hagut molta desinformació i aquesta situació demostra la dependència en la interconnexió de xarxes», afegeixen.

Els portaveus de la companyia tampoc no facilitaren el nombre d'abonats que es veren afectats per aquests talls en la connexió, en unes hores d'intensa activitat per a tothom. Les darreres dades facilitades per la companyia assenyalaven que es tancà el primer trimestre de l'any passat amb 466.527 clients actius a les Illes.

La quota de mercat de Telefónica Móviles de España (TME) a Balears supera el 50 per cent i se situa per damunt de la mitjana estatal, mentre que la penetració també supera la de la resta de l'Estat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.