cielo claro
  • Màx: 16°
  • Mín:

La propietària de Son Bunyola declararà al jutjat de motu propio

La britànica imputada en l'operació Llampec estava desapareguda

Marta Monica Hores, la ciutadana britànica que adquirí la finca de Son Bunyola (Banyalbufar) i que està imputada en l'operació Llampec, viatjarà a Mallorca la setmana que ve per comparèixer com a imputada davant el jutge instructor del cas, Antoni Garcías.

En un primer moment Hores no fou localitzada i fins ahir es desconeixia si es presentaria a la citació judicial per al proper dia 12 de juliol. Però el misser de Barcelona que la defensa, Andrés Jiménez de Parga, confirmà ahir que està personada en la causa i que viatjarà a Mallorca per declarar la setmana que ve.

Fa dos dies Antoni Garcías aixecà parcialment el secret de sumari que ell mateix havia prorrogat en dues ocasions. A més, anuncià la citació del principal imputat en la presumpta trama de blanqueig de doblers que s'investiga a Son Bunyola, Alexandre Feliu Vidal, i de Marta Mònica Hores, que és la titular de la finca que abans pertanyia al multimilionari Richard Branson.

Es tracta de la primera citació de l'operació Llampec que no està relacionada amb el cas de les dobles i triples vendes de solars a Cala Llamp (Andratx). El misser Miquel Feliu Bordoy es troba al centre de les investigacions sobre l'estafa que aconseguia vendre un mateix terreny múltiples vegades.

Quatre jutjats d'instrucció diferents â"l'1, el 8, l'11 i el 12â" estan investigant diverses peces relacionades amb aquesta causa. Però tots ells mantenen el cas sota secret de sumari i es remeten a les decisions que prengui el jutjat d'instrucció 11, que és el que duu més temps d'antiguitat en les investigacions sobre les estafes a Andratx.

Ahir, Fernando Mateas, misser de Patrick Duche-min, el ciutadà francès relacionat amb Miquel Feliu que fou empresonat per les dobles vendes a Cala Llamp, intentà desvincular el cas que investiguen els quatre jutjats de Palma de l'anomenada operació Llampec.

Segons Mateas, les investigacions engegades pels jutjats 1, 8, 11 i 12 no tenen cap mena de relació amb aquesta operació, fora del fet que Miquel Feliu Bordoy podria estar imputat en els dos casos.

Tanmateix, l'operació Llampec s'inicià a finals d'abril i se saldà, precisament, amb la detenció de Miquel Feliu i de Patrick Duchemin, que encara roman tancat a la presó.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.