nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 11°
14°

El govern Calvo vol fer corredors verds en uns 30 km dels torrents del municipi

La iniciativa permetrà la circulació «lliure de cotxes» de vianants, ciclistes i esportistes

L'Ajuntament de Palma té previst habilitar uns 30 quilòmetres dels torrents que discorren per dins el municipi de Palma com a corredors urbans. La iniciativa, si es du a terme, permetria la circulació «lliure de cotxes» de vianants, ciclistes i esportistes, alhora que la recuperació d'uns espais per al gaudi ciutadà.

La proposta «per la millora dels barris de Ciutat i per la creació de nous espais lliures públics» es troba recollida a l'Acord per a la governabilitat i el futur sostenible de la ciutat de Palma, que PSOE, Bloc i UM signaren el passat dia 15 de juny. Convertir els torrents de Na Bàrbara, Sant Magí, sa Riera, Son Rapinya i Sant Jordi, entre d'altres, en corredors verds, com també crear el gran parc del torrent Gros com a gran espai lliure públic del sector de llevant de Palma conformen la proposta dels progressistes a Cort.

Tanmateix, emperò, cal recordar que fou el portaveu del PSM-EN a l'anterior mandat municipal, Pere Muñoz, qui plantejà per primera vegada la proposta l'agost de 2005. En aquell moment, l'edil nacionalista explicà que «l'ús dels torrents com a corredors urbans és una iniciativa que cerca incrementar el grau de mobilitat dels ciutadans, facilitant-los vies ràpides de comunicació a peu o amb una bicicleta des de l'interior cap a la mar i lliures de cotxes, a més d'afavorir el manteniment de la xarxa de torrents que solquen el municipi».

Per posar només un exemple prou il·lustratiu del que es pretén fer, anar a peu del carrer Aragó al Portitxol pel torrent de na Bàrbara podria suposar-li a qualsevol persona una passejada de tan sols cinquanta minuts. Amb l'al·licient afegit de que mai no es trobarà un cotxe o vehicle motoritzat que incomodi la seva marxa.

La idea que es proposa dur a terme el nou equip de govern municipal consistiria, ni més ni pus, a fer practicables els llits i les zones corresponents de domini públic. Així, més enllà de la recuperació de marges o el manteniment i conservació dels llits, la iniciativa permetria promocionar els torrents com a espai de lleure i d'acostament a la natura. Fins i tot, no es descarta completar-la amb la creació d'horts urbans.

Fins a un total de nou torrents desemboquen a la badia de Palma, però només cinc travessen el terme municipal. Tot i que no tots són transitables, la majoria es podrien condicionar amb petites intervencions d'escàs impacte ambiental.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.