algo de nubes
  • Màx: 20.14°
  • Mín: 13.46°
19°

Calvo donarà veu i vot al PP en el Consell de Gerència d'Urbanisme

El nou govern també vol integrar veïns i col·legis professionals

La decisió està presa i la seva aplicació tan sols depèn de la modificació del Reglament Orgànic de l'Ajuntament. Així, l'equip de govern de la socialista Aina Calvo té previst tornar a donar «veu i vot» al PP en el Consell de Gerència d'Urbanisme i, d'aquesta manera, redreçar l'acord pres pels conservadors durant el mandat de Catalina Cirer, que «prohibí» l'accés de l'oposició als principals òrgans de decisió municipal. L'Acord per a la governabilitat i el futur sostenible de la ciutat de Palma, signat pels representants del PSOE, el Bloc i UM el passat 15 de juny, estableix precisament les bases per al «civisme, la participació i la transparència». En el document esmentat es proposa recuperar «la presència de la societat civil i els grups municipals en els consells d'administració de les empreses públiques i dels òrgans autònoms», alhora que es promet «màxima transparència» en l'acció de govern.

El PP tindrà «veu i vot» en el Consell de Gerència d'Urbanisme, que serà presidit per la batlessa, Aina Calvo, i en el qual Joaquin Rodríguez exercirà de vicepresident. Així mateix, les entitats veïnals i els col·legis professionals tornaran a tenir cabuda en aquest òrgan de decisió municipals, tot i que sense vot. Calvo pretén que aquesta «voluntat integradora» sigui el tret característic d'un nou mandat municipal, en el qual l'esquerra recupera el poder després de setze anys d'hegemonia conservadora. Però sobretot després d'un parell d'anys en què el PP de Palma «blindà» els accessos a la informació i «cegà» els ulls de l'oposició, amb l'aplicació esbiaixada de la nova Llei de grans ciutats el 28 de juny de 2005.
Des de llavors, el Consell de Gerència d'Urbanisme (amb un màxim d'onze integrants) només ha tingut com a membres els regidors i els executius de govern del PP, tot i que hi haurien pogut accedir experts independents en la matèria, a més de representants socials, sindicals i empresarials de Palma. El gest de Calvo suposa redreçar les relacions entre els mateixos grups polítics del Consistori, alhora que amb la ciutadania, mitjançant «el diàleg permanent i la voluntat d'acord». Així, la mesura també s'estendrà a tots els consells d'administració de les cinc empreses municipals (Emaya, EFM, EMT, Emop i Smap).

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.