nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 21°
23°

Cort mou terra al voltant del solar que Mapfre té a la façana marítima

La intervenció s'emmarca dins les obres de reparcel·lació de la zona

La maquinària de l'Empresa Municipal d'Obres i Projectes (Emop) continua endavant les obres de reparcel·lació de la façana marítima, tot i que el seu futur és ple d'incerteses mentre s'espera que es constituexi el nou govern de Cort. Ahir, es podia contemplar una activitat frenètica sobre el solar, en què l'empresa d'assegurances Mapfre ha projectat 85 pisos de luxe.

A hores d'ara, la iniciativa urbanística dissenyada per l'arquitecte Lluís Garcia Ruiz és lluny de ser una realitat, ja que encara no disposa de les pertinents llicències municipals. A més, depenent del color que prengui el futur govern de Palma, la façana marítima podria prendre un camí o un altre. Tant UM com el PSOE han promès fer un parc sobre la superfície encara verge dels voltants de l'edifici protegit de Gesa, alhora que la seu de l'empresa elèctrica passaria a ser un centre cultural.

El solar de Mapfre té 6.000 metres quadrats, amb una edificabilitat màxima de 15.500 metres, i es veí de l'edifici de Gesa. La presència de la maquinària de l'Emop es justifica perquè just devora hi passa la prolongació del carrer Manuel Azaña, que en el pla dissenyat per Joan Busquets s'obre cap a la mar. Aquest fet condiciona la redistribució de tota la xarxa d'aigua i clavegueram, a més de les conduccions de gas i els imbornals.

Així, a poc a poc, la nova façana marítima es desenvolupa cap a la fesomia que s'havia previst durant el mandat conservador de Catalina Cirer. A finals d'estiu, segons les previsions inicials, la reparcel·lació ha d'estar enllestida, fins i tot el solar on s'ha d'ubicar el futur palau de congressos de Palma, dissenyat per l'arquitecte navarrès Patxi Mangado. Aquesta és, precisament, l'única obra que ha suscitat el consens polític i veïnal sobre la façana.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.