cielo claro
  • Màx: 19.52°
  • Mín: 7.68°

Miquel Coll confirma que no dimitirà als seus companys del Consultiu

Els juristes «deploren» el tracte que rebé perquè hauria d'haver declarat en el jutjat

P.C./F.B. Palma.
Miquel Coll Carreras continua aferrant amb fermesa el timó del Consell Consultiu, òrgan que assessora el Govern balear en temes jurídics, i ni s'ha plantejat presentar la dimissió. Així ho va deixar de manifest el jurista menorquí, de 92 anys, davant dels seus companys en una reunió de caràcter ordinari (estava programada amb anterioritat) realitzada ahir. No «dimitiré», va dir Coll Carreras quan es va abordar el tema immediatament després de tractar el temari previst. Els seus companys varen donar suport a la seva decisió i cada un d'ells, a títol personal, «va deplorar» les formes seguides a l'hora d'interrogar-lo, ja que té despatx obert d'advocat des de 1945. Els membres del Consell Consultiu consideren que el president de l'entitat hauria d'haver estat interrogat pel mateix jutge instructor del cas Andratx, Àlvaro Latorre, i no per agents especialitzats de la Guàrdia Civil. Era una petita deferència cap a un imputat (està acusat d'un presumpte delicte de tràfic d'influències) nonagenari, a qui empara una diltada carrera professional.

Així mateix, cercles judicials destaquen el paper estel·lar que està exercint la Guàrdia Civil en el cas Andratx, perquè citen les persones en qualitat d'imputats, segons van lligant caps respecte de la gran quantitat d'informació intervinguda en els escorcolls. Va ser d'aquesta manera com va aparèixer una carta remesa per Coll Carreras que l'involucraria, suposadament, en la trama en intercedir a favor de l'empresa que representava com a advocat, Urbanització S'Almudaina Dos SL. Sobre aquesta qüestió, la Guàrdia Civil investiga si l'exdirector d'Ordenació del Territori Jaume Massot va percebre doblers per part de la societat representada per Coll. En cas que es registràs la dimissió de Miquel Coll Carreras, li corresponia ocupar el càrrec de president del Consell Consultiu a Rafel Perera, actual secretari de l'entitat.

Però, davant d'aquesta possibilitat, Perera, advocat defensor de l'exbatle d'Andratx Eugenio Hidalgo, havia comunicat als seus companys del Consell Consultiu que «de cap manera» no hauria accedit a la presidència així. Perera, en tot cas, estava disposat a presentar la seva dimissió com a membre del Consell Consultiu davant del president del Govern, Jaume Matas. D'altra banda, el jutge Latorre interrogà ahir en qualitat d'imputats els arquitectes F.F. i C.S., autors dels projectes de reforma d'un xalet construït en zona protegida. Pel que sembla, sobre els fonaments d'un habitatge antic es construí un edifici pràcticament nou sense disposar dels permisos pertinents. Ela arquitectes varen ser defensats per l'advocat Gabriel Garcías.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.