nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
18°

El PSIB reclama la destitució de Coll Carreras de cap del Consell Consultiu

Insta la institució a revisar el seu dictamen sobre la construcció de Son Espases

El Grup Parlamentari Socialista ha sol·licitat al president Matas la destitució de Miquel Coll al davant del Consell Consultiu per la seva imputació en un suposat delicte de tràfic d'influències. També sol·liciten la destitució de Rafel Perera, que és el successor natural de Coll a la presidència de la institució, perquè Perera és l'advocat del principal imputat en el cas de presumpta corrupció urbanística d'Andratx.

Els socialistes també insten el Consell Consultiu a revisar el dictamen que elaborà Coll sobre la construcció del nou hospital de referència a Son Espases. El Govern va avalar la decisió basant-se en aquest dictamen. La portaveu del Grup, Francina Armengol, afegí que Coll va demanar redactar l'informe, tot i que no li corresponia. S'aprovà amb 3 vots en contra i 4 a favor. «Hi ha molts dubtes d'imparcialitat en la decisió de Son Espases», assenyala.

L'actual president del Consultiu ha estat imputat per un suposat tràfic d'influències, en remetre una carta al director general d'Ordenació del Territori, Jaume Massot, en què demanava el que podria ser un tracte de favor per a una empresa que representava. El PSIB ha sol·licitat la convocatòria «urgent» de sessió de la diputació permanent. Aquesta és l'única fórmula per fer efectives aquestes peticions després de la dissolució de la Cambra parlamentària davant les properes eleccions.

Armengol afirmà que és «fonamental» que es tracti aquest «escàndol de màximes proporcions» abans de les eleccions. En aquest sentit, considera que és l'única manera que les institucions recuperin la «credibilitat», en especial el Consell Consultiu, «òrgan superior de consulta de les Illes» segons l'article 76 de l'Estatut. Les decisions d'aquest Consell han de ser «imparcials i, sobretot, no poden inspirar el més mínim marge de dubte envers la ciutadania i les mateixes institucions».

Armengol afirmà que la imputació de Coll en el «gravíssim» cas d'Andratx és un «esquit» més al Govern del PP. «Va ser Matas i el seu partit qui els nomenaren, com també a d'altres implicats» com l'exbatle d'Andratx Eugenio Hidalgo i els exdirectors \132 generals d'Ordenació del Territori, Jaume Massot, i de Relacions Europees, Joan Carmel Massot. Pels socialistes, \132 Matas no és l'únic alt càrrec amb responsabilitats polítiques. Armengol en cità d'altres com els consellers d'Obres Públiques i d'Interior, Mabel Cabrer i José María Rodríguez, i la responsable de la Conselleria d'Agricultura i exbatlessa d'Andratx, Margalida Moner. Dimarts, la petició del PSIB anirà a la Mesa del Parlament. La convocatòria de la diputació depèn de la decisió del president de la Cambra.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.