algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Detinguts quatre menors per gravar actes vandàlics que difonien a internet

S'endugueren tota la recaptació d'una carnisseria i desvalisaren cotxes a Son Oliva

65656
Les destrosses van ser gravades als propis telèfons mòbils dels implicats. | A.S.

F.R./E.L.V. Palma.
La Policia ha detingut un grup format per quatre adolescents i un jove de 19 anys, acusats de cometre una onada d'actes vandàlics a la barriada de Son Oliva. Es dóna la circumstància que els joves gravaven totes les seves malifetes als seus propis telèfons mòbils, amb la intenció de difondre-les posteriorment a través d'internet. L'onada delictiva es va produir el dimarts de la passada setmana, a altes hores de la matinada. Segons la informació facilitada per fonts del Cos Nacional de Policia, els joves van assaltar una carnisseria, es van apoderar de la caixa registradora del negoci i se'n van emportar tota la recaptació. A continuació van sortir al carrer i van començar a causar desperfectes en diversos cotxes aparcats, arribaren a forçar-ne alguns i a emportar-se tot el que trobaven de valor al seu interior.

Després de la seva detenció, la Policia va descobrir que tots els delictes estaven enregistrats als telèfons mòbils dels joves, amb el quals els investigadors compten com a prova fonamental de la seva participació en els fets. Els quatre menors tenen edats compreses entre 15 i 16 anys d'edat, mentre que l'adult és Nicolás G.P., de 19 anys. Després de la seva detenció, els quatre adolescents varen passar a disposició del fiscal de Menors i l'adult va passar a disposició del jutge de guàrdia. Així mateix, a tots ells, se'ls acusa d'un delicte continuat de danys. La pràctica de difondre imatges de «barrabassades» a través d'internet té un precedent el febrer de l'any passat. En aquelles dates, diversos menors també foren detinguts en aquesta mateixa barriada.

En un vídeo que va estar penjat a la xarxa es podien veure els menors assetjant altres adolescents, assaltant comerços de la zona, o trencant el vidre d'un vehicle estacionat, al qual posteriorment practicaven un «pont» i el posaven en marxa. A internet hi ha diverses comunitats virtuals en les quals els seus membres es vanaglorien d'aquet tipus de vídeos.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.