algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
12°

Socias atribueix a un 'malentès' la retallada de seguretat als jutjats

El delegat del Govern diu que el problema s'arreglarà «en quinze dies»

E.L.V./EFE. Palma.
Els nous i polèmics torns de vigilància a les seus judicials de Mallorca es posaren en marxa ahir dematí, i provocaren les primeres reaccions. El delegat del Govern, Ramon Socías, explicà que la retallada en la presència de vigilants de seguretat en algunes seus judicials ha estat provocada per «un malentès» sobre els horaris que havia de cobrir l'empresa adjudicatària d'aquest servei, i anuncià que el desajust se solucionarà «abans de quinze dies». «Hi ha hagut algun estament que en comptes de preocupar-se per la solució, com és d'agrair que sí han fet el president del Tribunal Superior (Antoni Terrasa) i el fiscal en cap (Bartomeu Barceló), s'ha dedicat a fer política», agregà Socias.

El delegat recalcà que «aquests dies la Policia Nacional es farà càrrec» de la vigilància en els períodes que no cobreixi l'empresa privada fins que el problema es resolgui. Aquesta mesura es posà en marxa ahir mateix a l'Audiència Provincial, on dos agents del Cos Nacional de Policia custodiaven l'entrada al costat de la cadira buida del vigilant. Totes les persones que accedien a l'edifici ho feien passant per l'arc de seguretat que, paradoxalment, està apagat ara i fora d'ús de manera definitiva, ja que el vigilant custodiarà l'edifici entre les 15.00 i les 22.00 hores, quan ja està tancat i no es realitzen controls.

A la resta de seus, els vigilants lluïen els seus nous uniformes de l'empresa Prosegur. Al llarg del matí, representants d'aquesta empresa visitaren les diferents seus per comprovar les condicions de treball. El retall en alguns edificis ha creat cert malestar entre alguns dels treballadors, que en cobrar per hores hauran d'augmentar els serveis per mantenir els seus sous, convertint els seus quadrants en autèntics «trencaclosques». A Eivissa, la situació ha pres un caire conflictiu, ja que la plantilla de vigilants s'ha reduït de cinc a dos. A més, alguns conegueren el seu cessament a través de la premsa i segueix sense conèixer-se qui s'encarregarà de la seguretat a l'edifici a la nit, ja que s'ha eliminat per ara el servei de vigilància nocturna. Ahir mateix, un dels vigilants interceptà dos cartutxos detonadors a una persona que intentava accedir a l'edifici dels jutjats d'Eivissa.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.