La jutgessa deixa en llibertat amb càrrecs l'acusat de cremar cinc hotels a Mallorca

La mesura generà indignació entre els efectius de la Guàrdia Civil que investigaren el cas

Raúl Alfredo a l'arribada als jutjats d'Inca, custodiat per la Guàrdia Civil | Foto: M.MEDRANO.

TW
0

La titular del Jutjat d'Instrucció número 1 d'Inca, Olga María Vicario, deixà ahir en llibertat amb càrrecs l'argentí detingut per la Guàrdia Civil acusat de ser un piròman en sèrie. La mesura judicial generà ahir sorpresa i indignació entre els agents de la Benemèrita, que consideren «més que provat» que Raúl Alfredo L. cremà quatre hotels al Port d'Alcúdia i un altre a sa Font de sa Cala, a Capdepera. Tal com ja s'avançà ahir des d'aquest diari, el presumpte incendiari fou detingut en el transcurs d'una operació conjunta entre la Policia Judicial de Pollença i la de Manacor. Raúl Alfredo estava en recerca i captura perquè se l'acusava de l'incendi del Beach Club, que causà danys milionaris la passada Nit de Nadal. Després, els agents descobriren que havia provocat incendis als hotels Viva Golf, Reina Sofia, Ciutat Blanca i Paraiso. Les seves empremtes aparegueren a l'escenari devastat pel foc i un testimoni el reconegué com la persona que va veure entrar per una de les finestres.

El cercle es va anar estrenyent i finalment l'argentí fou detingut quan sortia del seu pis del carrer Illes Balears, al Port d'Alcúdia. En un escorcoll a l'immoble es descobrí que tenia les claus d'un cotxe robat i efectes procedents d'un furt recent. A més, Raúl Alfredo ja fou detingut el 2005 per cremar l'Insotel Club Cala Rajada, on havia treballat i del qual fou acomiadat. Amb tots aquests indicis i proves contra ell, els investigadors donaven per fet que ingressaria a la presó, però ahir reberen la sorpresa.

La jutgessa, després d'escoltar d'ell mateix que es negava a declarar, decidí deixar-lo en llibertat amb càrrecs, li retirà el passaport i li exigí presentar-se cada divendres al jutjat. Si no compleix els requisits establerts, es podria revocar immediatament la seva situació. Manacor i Inca investiguen l'acusat. Oficialment, la Benemèrita no valorà la notícia, però molts d'efectius es mostraren en desacord amb el que havia ocorregut. D'altres anaren més enllà i ho qualificaren d'«escandalós».