algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 21°
28°

El Govern regula els 'shows' eròtics i el PSIB l'acusa de legalitzar la prostitució

La polèmica llei rebaixa a 16 l'edat per poder entrar a les discoteques en horari nocturn

El Parlament balear iniciarà avui el període extraordinari de sessions en les quals es debatrà un projecte normatiu que, segons el PSIB-PSOE, pretén «legalitzar distintes formes de prostitució».

Entre les activitats que regula la llei de llicències d'activitats integrades, s'hi troben les que es desenvolupen a locals eròtics, com ara els table dance, els peep show o les cabines de vídeo; que per altra banda, ja es preveuen en la normativa estatal d'espectacles dels anys 60.

Segons el diputat socialista Antoni Diéguez el que fan aquests establiments és «camuflar» la prostitució. De fet, quedaven definits a l'avantprojecte de llei com a locals «de cites».

El parlamentari assenyalà la teòrica contradicció entre la tramitació del projecte legal i les afirmacions recents de la vicepresidenta del Govern, Rosa Estaràs, que definí la prostitució com «una espècie de terrorisme».

Diéguez recordà que, en el passat congrés virtual sobre prostitució que es realitzà a Palma, es conclogué que la regulació a l'«estil holandès» no era la solució millor. Tanmateix, considerà que l'aprovació de la norma esmentada suposarà que les Balears es decantin per aquest «model holandès» en lloc del model escandinau, en el qual es prohibeix directament la prostitució.

En canvi, des de la Conselleria d'Interior -departament que impulsa la norma-, asseguren que l'únic que fa la llei és vetlar per la seguretat dels treballadors i dels clients que acudeixen a locals que ja funcionen, i que «no podem prohibir».

Un altre dels preceptes de la llei que no agraden al PSIB és la rebaixa de 18 a 16 anys quant a l'edat necessària per poder entrar a les discoteques. Diéguez no dubtà a acusar l'Executiu de «cedir a les pressions dels empresaris del sector». De fet, l'avantprojecte no preveia la rebaixa esmentada. Segons l'opinió del PSIB, aquest canvi normatiu pot posar en risc els menors, que compartiran locals nocturns amb adults.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.