algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 20°
25°

Experts en mobilitat i transports diuen que és un «error històric» fer carrer de les vies soterrades

La plataforma pel parc central continua recollint suports a la seva manifestació de divendres que ve

Experts en mobilitat i en transports avalaren ahir les tesis de la Plataforma pel Parc de les Vies i qualificaren d'«error històric» que esfomenti el trànsit per la zona de Jacint Verdaguer, fent carrer de les vies soterrades. Així, aquest moviment veïnal continua recollint suports per a la manifestació convocada divendres i que partirà de la plaça d'Espanya cap a Cort, a les vuit del vespre.

La portaveu de la Plataforma, Àngels Fermoselle, amb Maria Rosa Martínez, doctora en geografia i professora de la UIB; i l'assessor de projectes europeus de transport urbà sostenible, Maarten van Bemmelen, expressaren ahir nous arguments contra el bulevard dissenyat per l'Ajuntament que té l'objectiu exclusiu d'«acomodar el trànsit, quan l'estat actual del desenvolupament urbà demana tot just el contrari».

És a dir, que allò indispensable és «contenir el trànsit i afavorir una mobilitat sostenible que satisfaci la necessitat de desplaçaments dels ciutadans, sense sacrificar ni malbaratar els recursos existents», explicà Rosa Martínez, a parer de la qual el nou carrer de Jacint Verdaguer «no llevarà cotxes dels carrers d'Aragó i Eusebi Estada, sols n'igualarà densitats i saturacions».

Concepte mediterrani
Per la seva banda, Maarten van Bemmelen considerà que, a poc a poc, «Palma ha anat perdent el seu concepte tan mediterrani de la ciutat compacta, on els serveis són propers al ciutadà». A més, aquest llicenciat en econòmiques i assessor en qüestions referides al transport urbà sostenible, considera un «error greu» la política d'aparcaments desenvolupada per Cort, ja que atreu encara més el trànsit cap al centre de la ciutat, en lloc de promoure altres modalitats de transport, i provoca manca de zones verdes.

Tanmateix, l'obra que pretén tirar endavant l'equip de govern conservador de l'Ajuntament de Palma sobre el soterrament de les vies, «serà una barrera que condemnarà novament a la incomunicació tots els veïns de l'Eixample», manifestà la portaveu de la Plataforma pel Parc de les Vies, Àngels Fermoselle. La representant del moviment veïnal aprofità la trobada amb els mitjans per fer una nova crida a la mobilització per a l'acte de protesta convocat dia 30 a la nostra ciutat.

Rosa Martínez comentà que el parc de les Vies permetria la perllongació natural del centre històric cap als afores i, alhora, afavoriria les rutes de turisme urbà.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.