algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
25°

Quetgles: «El Govern de Matas ha congelat l'obra de l'institut amb la nostra arribada»

L'edil d'Educació, Cultura, Medi Ambient i Joventut explica els motius de la moció de censura

El nou regidor d'Educació i Cultura, Medi Ambient i Joventut, Ramon Quetgles, arriba disposat a donar un aire nou a l'Ajuntament. Mestre d'escola de professió, aprofitarà la seva experiència en el món educatiu per gestionar aquestes àrees. És regidor des que, el passat 14 de juny, prosperà una moció de censura contra el batle Miquel Ramis i el seu equip de govern (CDM-PP).

-L'equip de govern anterior pensa que amb vosaltres al capdavant continuaran les obres il·legals...
-Durant nou anys, Onofre Plomer ha dirigit Urbanisme i en aquest temps s'han arribat a obrir 400 expedients per infraccions. Això és la política de l'autopromoció que es retroalimenta amb la creació de vots. La llei s'ha de complir. Tenim indicis clars que Miquel Ramis no ha actuat clarament amb els expedients.

-Per què presentau ara la moció?
-L'any 2003 el PSM votà a favor d'un canvi, que implicava que l'edil nacionalista Pau Mateu fos batle, però ell no escoltà l'agrupació i ens marginà amb el vistiplau de la cúpula del PSM de Palma. Podríem haver estat el relleu i no fórem capaços de gestionar el canvi.

-Quines són les justificacions de la moció?
-Abans que signàssim la moció, vaig fer que UM i el PSOE signassin un acord urbanístic per continuar la resolució dels expedients, i que tot el nou equip hi votàs a favor. Tenim unes prioritats diferents, CDM i el PP. Una justificació més és que veim que amb una bona gestió es poden estalviar diners, que ara es gasten de manera fixa. Fins ara hi havia un cap visible i la resta eren delegats; volem mostrar un govern plural.

-Hauria estat més encertat que féssiu com Josep Gomila (PSM) a Alaró, que dimití com a regidor perquè no volia el bloc?
-És erroni. Aquí no hi ha agrupació del PSM. Hi ha afiliats, però no sé quines són les seves intencions. Quatre militants ens donàrem de baixa i més gent ens donà suport.

-Sou una escissió del PSM. Quin futur us plantejau?
-Dependrà de les ganes que hi hagi. Som com una icona de la Part forana perquè he reivindicat aquest canvi de govern.

-Quins projectes destacau?
-He de denunciar que l'Executiu autonòmic anuncià que les obres de l'institut estarien llestes per al proper curs i curiosament, amb el canvi de govern, l'Executiu demana una pròrroga. Han congelat la inversió i han perjudicat, així, els interessos municipals. Les obres estan avançades i crec que el que passa és que hi ha una manca de voluntat política. És una política de restricció i de doble moral.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.