cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 15°
15°

L'Estatut balear arriba a Madrid per ser aprovat en nou mesos

Pere Rotger entregà la proposta en versió catalana i castellana al Congrés

84980
Rotger i Marín, conversant distesament al Congrés dels Diputats.


La proposta d'Estatut d'Autonomia de les Illes Balears balear ja és al Congrés dels Diputats.

El president del Parlament autonòmic, Pere Rotger, va du l'articulat de la reforma a Madrid amb l'objectiu que sigui aprovada en un període de nou mesos. De fet, Rotger augurà una «tramitació pacífica» que podria culminar pel febrer o març del 2007.

El balear és el quart projecte estatutari que ingressa a la Cambra baixa, després del valencià, el català i l'andalús; a més, és el segon que ho fa amb consens del Partit Popular i del PSOE.

Rotger va entregar la proposta al president del Congrés, Manuel Marín. L'articulat estava comprimit en un «llibre electrònic», que també va ser dipositat en paper al Registre general de la Cambra en paper i en versió catalana i castellana.

Segons explicà Rotger, en el decurs de les pròximes setmanes, el congrés qualificarà el text de la reforma. Durant la primera quinzena de setembre es podria debatre la presa en consideració de l'Estatut. En la seva opinió, per al mes de febrer, «com a màxim març», es pot aprovar definitivament l'Estatut balear.

El president de la Cambra balear recordà el consens assolit a Balears, «gairebé el 90 per cent», després de l'acord fet entre el president del Govern, Jaume Matas, i el secretari general del PSIB-PSOE, Francesc Antich.

Precisament ambdós líders es referiren ahir a l'Estatut.

Matas demanà que a les Corts es conservi el «consens» aconseguit a les Illes. El cap de l'Executiu qualificà el text de reforma com un projecte «d'autodefensa» dins d'un procés de canvi de model d'Estat.

Antich, per la seva banda, advocà per evitar debats estèrils entorn a la reforma. El socialista veu en la tramitació al Congrés «una oportunitat per millorar el text i ampliar el consens».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.