algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
25°

La UIB demana mesures a Medi Ambient per prevenir l'entrada del moscard tigre a les Balears

És una espècie invasora de picada molt dolorosa que podria arribar en un o dos anys

La Universitat de les Illes Baleares (UIB) elabora en aquests moments un projecte que presentarà pel setembre a la Conselleria de Medi Ambient, per organitzar una sèrie de controls de vigilància als ports i als aeroports de l'Arxipèlga, a fi de prevenir l'eventual arribada del moscard tigre, Aedes albopictus, una espècie invasora de picada molt dolorosa.

Segons informà Miquel Àngel Miranda, entomòleg de la UIB, «podem trobar fàcilment el moscard tigre a les Balears en el termini d'un o dos anys», motiu pel qual preparen el projecte d'aquest programa d'estacions de vigilància, que es desenvoluparà durant el 2007 amb un pressupost de 12.000 euros.

Fonts de la Conselleria de Medi Ambient explicaren que, per ara, aquest insecte no s'ha detectat a les Illes, i consideraren «prematura» la preocupació per una eventual arribada al nostre arxipèlag on, segons l'entomòleg, podria causar problemes per les seves picades -que poden foradar la roba.

L'expert declarà que «no s'ha demostrat» que aquest animal pugui ser vector -transmissor- de malalties», i posà en relleu el problema que sigui actiu de dia i que les seves picades facin més mal que les d'un moscard normal, siguin repetides i molt molestes, per la qual cosa «limita molt l'activitat humana», assegurà.

Miranda va descriure el mosquit tigre, l'hàbitat natural del qual es troba a l'Àsia, com una espècie invasora «agressiva» dotada d'una gran capacitat per establir-se en qualsevol lloc, com ho prova el fet que els seus ous puguin entrar en estat d'hibernació.

Aquest insecte és transmissor de malalties com el dengue, la febre groga i l'encefalitis equina, encara que no en climes com l'europeu. Va arribar l'any 1985 al continent americà amb un carregament de pneumàtics usats procedent de països asiàtics.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.