cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 17°
17°

El Govern admet que ha donat 585 mil E en tres anys a Argüelles

Els sindicats reiteren que Fiol no ha escoltat la comunitat educativa

La vicepresidenta del Govern, Rosà Estaràs, admeté ahir que el seu departament ha injectat a Asociación Familiar, de José Ignació Pérez Argüelles, 585.000 euros entre 2004 i l'actualitat.

Aquesta organització, ultracatòlica i contrària a la legislació lingüística vigent, rebé 48.000 euros l'any 2004; 248.000 l'any 2005; i 289.000 el 2006.

Estaràs, que responia a una pregunta de Joana Lluïsa Masacaró, diputada del PSM, afirmà que el Govern té «dret» d'atorgar subvencions a qui trobi oportú. La vicepresidenta situà Asociación Familiar al mateix nivell que el Centre de Serveis Lingüístics, Paraula, entitat que organitza cursos de català.

Darrerament, Asociación Familiar ha entrat en la campanya a favor de la implantació del decret anomenat de trilingüisme, que té l'oposició en bloc del Consell Escolar Autonòmic i de tota la comunitat educativa.

Els partits polítics, els sindicats i les associacions de pares han criticat les subvencions i la incidència que té l'entitat d'Argüelles en la política educativa i lingüística de les Balears, ja que l'organització no ha acreditat mai tenir cap casta de representativitat.

Precisament ahir la Junta de Personal Docent, amb representants de l'STEI, UGT i CCOO, «denuncià» que «la Conselleria d'Educació no ha negociat, ni ha escoltat el professorat», sinó que s'«ha limitat a fer-ne presentacions».

Els tres sindicats recordaren que la immensa majoria dels centres educatius i dels respectius claustres i consells escolars s'havien oposat que «la implantació progressiva d'una tercera llengua fos a costa» de la derogació per la via dels fets del Decret de Mínims.

L'Obra Cultural Balear i altres entitats han anunciat una resposta contundent si el Govern, com ha anunciat, aprova el decret de trilingüisme sense accedir a les modificacions que se li han requerit des de la Facultat d'Educació fins a l'Associació de Directors de Centres d'Educació Infantil i Primària.

Per la seva banda, el PSM, segons ha anunciat el diputat menorquí Eduard Riudavets, exigirà la constitució d'una comissió d'investigació per esbrinar l'ús que ha fet Associación Familiar de la generosa ajuda financera que ha rebut de l'Executiu balear.

El PSIB-PSOE, Esquerra Unida-Els Verds i també Unió Mallorquina han expressat que troben un escàndol l'actuació de l'organització dirigida per José Ignació Pérez Argüelles.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.