cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 23°
27°

Vestit i calçat i transports fan pujar l'IPC un 0,5% el mes de maig a Balears

Els 5 primers mesos els preus augmenten un 2,1%

Els preus s'apujaren el mes de maig un 0,5 per cent a Balears, com a conseqüència dels increments que s'han produït en el sector del vestit i el calçat, del 2,2 per cent, pel canvi de temporada, i en el transport de l'1,2 per cent que arrossega les contínues alces del petroli.

Les dades, de l'Institut Nacional d'Estadística (INE), situen l'increment de l'IPC interanual a les Illes en el 4 per cent, i l'acumulat dels 5 primers mesos de l'any en el 2 per cent.

Els preus es mantingueren estables en comunicacions i ensenyament, i baixaren en oci i cultura un 0,5 per cent; i en hotels, cafès i restaurants, un 0,1.

Per altra banda, la inflació acumulada en els primers cinc mesos va ser més alta en transport, 5,6 per cent, i habitatge, un 4,5, mentre que es produïren descensos en oci i cultura, del 2,6; vestit i calçat, del 0,7 per cent, i comunicacions, amb un 0,3.

A nivell estatal, l'IPC ha patit un increment del 0,4 per cent el maig, una dècima per sota de la xifra de Balears. L'acumulat se situa en el 2,1 per cent i la internaual en el 4 per cent.

L'augment dels preus al consum en el cas de la mitjana estatal té els mateixos condicionants de Balears: la pujada dels sectors del vestit i el calçat i del transport.

En conjunt, els preus pujaren a totes les comunitats autònomes, tot i que els majors ascensos es registraren a les Illes Canàries, a Navarra i a La Rioja, amb fins un 0,6 per cent.

El diferencial d'inflació amb la Unió Econòmica i Monetària es mantingué en 1,5 punts el mes de maig, ja que els preus a la zona euro pujaren fins el 2,5 per cent, segons l'avanç de l'Oficina Estadística Europea.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.