cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 20°
20°

La Soledat disposarà de 20 pisos per majors i amb mobilitat reduïda

Cirer posà ahir la primera pedra de les obres, que acabaran el 2008

El 2008, la barriada de la Soledat disposarà de 20 nous habitatges en lloguer reservats per a gent major de 65 anys i persones amb mobilitat reduïda. La batlessa de Palma, Catalina Cirer, posà ahir la primera pedra d'aquesta promoció, la primera que es fa a les Balears, sota la fórmula de concessió de dret de superfície. Sols dos regidors -d'Habitatge, José Manuel Sierra, i de Benestar Social, Margalida Ferrando- acompanyaren Cirer en aquest acte.

Els pisos seran construïts per la UTE anomenada Monto en un solar de 1.753 metres quadrats, ubicat entre els carrers Fornaris, la Punta i Ànimes, i veí al centre de dia Can Ribas. Quant al preu de les quotes de lloguer, aquestes no superaran els 236 euros i estaran en funció de les dimensions de l'habitatge. Tot i que no s'inclogui dins el projecte de rehabilitació integral de la barriada, l'obra suposarà una important empenta per a la zona.

Fórmula novedosa
La promoció d'habitatges públics (HP) mitjançant la concessió de drets de superfície és una fórmula novedosa a la nostra comunitat. Es tracta de cedir solars municipals a entitats privades per tal que aquestes duguin a terme la construcció d'HP que, a més, tendran l'oportunitat de gestionar durant un perídode no superior als 46 anys.

Un cop exhaurit el termini, els pisos passaran a formar part del patrimoni municipal. Durant aquest temps, l'empresa haurà de satisfer a l'Ajuntament un cànon anual de devers 7.500 euros. Els vint pisos de la Soledat s'integren dins una sèrie de promocions previstes a diverses barriades de Palma d'un total de 69 habitatges de lloguer, els quals es faran seguint la mateixa fórmula, i que es reserven a grups sectorials de població -joves menors de 35 anys, ciutadans majors de 65 anys i persones amb mobilitat reduïda-. En un termini de 18 mesos s'executaran 7 habitatges a Son Fortesa (entre 330 i 470 euros de lloguer), 9 a Son Oliva (entre 330 i 390 euros) i 33 a sa Gerreria (entre 176 i 385 euros), a més dels esmentats a la Soledat.

La selecció dels futurs ocupants dels pisos s'efectuarà de manera conjunta per part de l'Ajuntament i l'adjudicatari, i sempre sota la supervisió del Patronat Municipal de l'Habitatge. A més dels responsables municipals, a l'acte de col·locació de la primera pedra al solar del carrer Fornaris hi assistí també el president de l'associació de veïns de la Soledat, Joan Montserrat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.