algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 20°
20°

Els jutjats penals recuperaran tota la seva activitat la setmana que ve

Tot i així, encara no s'ha aixecat el tancament de l'edifici de Carreteres

Els jutges penals de Palma tornaran a fer totes les tasques jurisdiccionals de manera immediata, després de comunicar la Inspecció de Treball al Ministeri de Justícia els termes en què es produirà l'aixecament de la suspensió de l'activitat laboral a la seu provisional dels jutjats, al carrer de Miquel Santandreu.

La Inspecció de Treball comunicà ahir al jutge degà de Palma, Francisco Martínez Espinosa, que part de les deficiències detectades la setmana passada a l'immoble de Carreteres s'han solucionat. Tanmateix, per aixecar la suspensió és necessari que s'acrediti la formació en matèria de salut laboral del personal que farà feina a l'edifici el proper dia 14.

Els cursos seran dilluns, dia 12. Les altres deficiències que la Inspecció de Treball ha exposat al Ministeri perquè s'hi posi remei no determinen el tancament de l'edifici.

Tot i així, el Ministeri informà el degà que no es podran dur a terme judicis a l'immoble del carrer Miquel Santandreu de manera immediata, però que s'habilitaran sales de vistes a curt termini.

Els jutges presidien les vistes urgents en unes instal·lacions mínimes de via Alemanya, després del tancament de l'edifici de Carreteres perquè no garantia la seguretat dels treballadors. Amenaçaren de demanar al Consell General del Poder Judicial que els permetés deixar tota la seva activitat si la situació persistia.

Tot i les informacions trameses pel Tribunal Superior de Justícia, el sindicat de funcionaris CSI-CSIF afirma en una comunicat que Inspecció no permetrà que hi hagi activitat laboral a l'antic edifici de Carreteres si dimecres dia 14 no es compleixen els requisits de suprimir l'acumulació d'arxius, redistribuir els llocs de feina, impartir formació en matèria de riscs laborals, prohibir l'accés a balcons i terrasses i l'obtenció dels certificats d'extintors i desratització.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.