algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
23°

Vuit jutjats penals de Palma treballen amuntegats en 25 metres quadrats

Creix la indignació entre jutges i funcionaris contra Justícia

P.C./E.L.V. Palma.
Jutges i funcionaris dels vuit jutjats penals de Palma estan resolent els assumptes més urgents en una habitació de 25 metres quadrats, aproximadament, habilitada a la planta baixa de Via Alemanya com a oficina provisional després del tancament de l'edifici de Carreteres, ordenat pel Ministeri de Treball.

Ordinadors identificats amb el número del jutjat corresponent han estat alineats un al costat de l'altre, i els funcionaris tot just disposen d'uns centímetres d'espai per realitzar les seves funcions, segons pogué constatar aquest diari en una visita a aquestes dependències.

A la mateixa sala, els ciutadans citats a declarar o que estiguin realitzant gestions esperen el seu torn, alguns d'asseguts, d'altres drets. Es barregen jutges, fiscals, advocats, secretaris judicials, funcionaris i públic en molt pocs metres quadrats.

La «minioficina» penal fou habilitada dilluns passat com una solució temporal al tancament de la seu de l'edifici de Carreteres. Segons Andreu Bou, del sindicat CSI-CSIF, «estam totalment en contra que els treballadors del nostre sector realitzin les seves funcions en aquestes dependències». Assenyala que el que està ocorrent a l'Administració de Justícia de Balears és només la punta de l'iceberg dels greus problemes que en matèria d'infraestructures pateixen les Illes.

Bou, així mateix, recorda que el CSI-CSIF manté una dura pugna amb el Ministeri de Justícia perquè arbitri mesures encaminades a solucionar la manca de mitjans, que defineix com «un autèntic nyap».

Avui, d'altra banda, està previst que es faci una reunió a la seu del Ministeri de Treball, a la qual assistiran els delegats de Prevenció del CSI-CSIF, representants del Ministeri de Justícia i l'inspector de Treball, qui decidirà, en vista de la documentació presentada i reformes realitzades, si aixeca o no la suspensió de l'activitat laboral a l'edifici de Carreteres situat a les Avingudes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.