algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
23°

Son Dureta ofereix tractament per deixar de fumar a tots els pacients

Salut reclama al Ministeri l'ampliació de temps per adaptar els locals

L'hospital de Son Dureta oferirà a tots els seus pacients fumadors la possibilitat de sotmetre's a tractament de deshabituació tabàquica a través de la seva unitat especialitzada, que fins ara tan sols assistia persones derivades des d'Atenció Primària o especialitzada.

El director mèdic del centre, Javier Martín, recordà que «el tabac és el major motiu d'ingrés a qualsevol dels hospitals dels països occidentals», perquè a més de les conseqüències individuals suposa «un greu problema de salut de la societat». A la vegada recordà que Son Dureta disposa des de fa quatre anys d'una unitat de deshabituació que durant l'any passat va atendre 720 pacients entre personal del centre i persones amb malalties relacionades amb el consum de nicotina.

Per continuar aquesta lluita, la direcció de Son Dureta ha decidit convertir-se en el primer hospital de l'Estat que ofereix «a tots» els seus pacients fumadors la possibilitat d'iniciar un tractament durant el seu ingrés i prosseguir després la desintoxicació a ca seva, segons explicà el coordinador de la unitat, Gabriel Jaume.

L'especialista indicà que tot el personal del centre haurà d'implicar-se amb la causa d'informar els pacients fumadors sobre la disponibilitat del tractament i animar-los perquè s'alliberin d'aquesta addicció.

Els que acceptin seran tractats durant el seu ingrés hospitalari amb pegats de nicotina que al centre seran gratuïts, encara que una vegada a ca seva hauran d'aquirir-los.

D'altra banda, la consellera de Salut, Aina Castillo, afirmà ahir que el Govern continua reclamant al Ministeri que ampliï a 24 mesos el termini dels locals de restauració de més de 100 metres perquè s'adaptin a les exigències de la llei estatal.

Encara que reconegué que, en cas que arribi la data límit sense resposta per part de Madrid, «convocaré una comissió de seguiment i encarregaré estudis jurídics, com han previst ja altres autonomies com València, Catalunya, La Rioja o Madrid, perquè aquests locals tenguin més temps per fer les separacions de les zones de fumadors i no fumadors, a partir de l'1 de setembre».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.